Memurlar Dikkat! Memur Zammı İçin Beş Aylık Enflasyon Farkı Hesaplandı

Yeni yıla yaklaşılmasıyla birlikte, memur maaşlarına yapılacak zam pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Söz konusu artışa dair resmi açıklama henüz yapılmasa da temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon verileri...

Yeni yıla yaklaşılmasıyla birlikte, memur maaşlarına yapılacak zam pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Söz konusu artışa dair resmi açıklama henüz yapılmasa da temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon verileri ile birlikte beş aylık enflasyon farkı hesaplaması yapıldı. Memurlar, beş aylık enflasyon farkının belli olmasının ardından, maaş zammı için yeni hesaplamalar yapmaya başladılar.

Memur Zammı Ne Kadar Olacak?

3 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamları ile birlikte, memur maaşlarına yapılacak zam netlik kazanacak ancak TÜİK tarafından temmuz-kasım dönemi enflasyon oranlarının açıklanması ile birlikte, 5 aylık enflasyon farkı belli oldu. Yapılan hesaplamalara göre, memur maaşları için beş aylık enflasyon farkı yüzde 15,11 olarak belirlendi.

2023 Memur Maaşı

Memur maaşları için hesaplamalar devam ederken, aralık ayı enflasyon verileri merakla bekleniyor. 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyon verilerin ardından, memur maaşlarında yapılacak artışa dair daha net bir tablo oluşacak.

Ekonomi Haberleri