Memurlar Hesap Makinesini Açacak! Memur Zammı İçin 5 Aylık Enflasyon Farkı Netlik Kazandı

Memur maaşlarına yapılacak zam için heyecanlı bekleyiş devam ederken, 2023 yılına yaklaşılmasıyla birlikte hesaplamalar yapılmaya başlandı. Bu kapsamda, temmuz-kasım dönemi enflasyon verileri ele alınarak 5 aylık enflasyon...

Memur maaşlarına yapılacak zam için heyecanlı bekleyiş devam ederken, 2023 yılına yaklaşılmasıyla birlikte hesaplamalar yapılmaya başlandı. Bu kapsamda, temmuz-kasım dönemi enflasyon verileri ele alınarak 5 aylık enflasyon farkı hesaplandı.

Memur Zammı Ne Kadar?

Memur maaşlarında yapılacak artış, 3 Ocak tarihinde açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamları ile birlikte netlik kazanacak. Bu nedenle, aralık ayı enflasyon rakamları memurlar tarafından merakla bekleniyor ancak temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon oranları ile beş aylık enflasyon farkı hesaplandı. Yapılan hesaplamalar neticesinde, memur maaşlarına yapılacak zam enflasyon farkı da dahil olmak üzere yüzde 15,11 olarak belirlendi. Memur maaşlarındaki artış, aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından belli olacak.

2023 Memur Maaşı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati maaş zamları ile ilgili yaptıkları açıklamalarda, vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğini vurguluyorlar. Bu nedenle, memur maaşlarına yapılacak zammın belirlenmesinde enflasyon verilerinin büyük önemi bulunuyor.

Ekonomi Haberleri