Memurlar Hesaplama Yapmaya Başladılar! Beş Aylık Enflasyon Farkı Belli Oldu

Yeni yıla sayılı günler kala, memur maaşlarında yapılacak artış pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Memur maaşlarına yapılacak zamma dair resmi bir açıklama yapılmasa da temmuz-kasım dönemi enflasyon verileri ile beş...

Yeni yıla sayılı günler kala, memur maaşlarında yapılacak artış pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Memur maaşlarına yapılacak zamma dair resmi bir açıklama yapılmasa da temmuz-kasım dönemi enflasyon verileri ile beş aylık enflasyon farkı hesaplaması yapıldı. Söz konusu enflasyon farkının belirlenmesi ile birlikte, memur maaşları için hesaplamalar hız kazandı.

Memur Zammı Ne Kadar?

Memur maaşlarına yapılacak zam, aralık ayında açıklanacak enflasyon verisi ile birlikte netlik kazanacak. Bu kapsamda, 3 Ocak tarihinde açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamları memurlar tarafından merakla bekleniyor ancak temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon oranları ile beş aylık enflasyon verisi hesaplandı. Yapılan hesaplama neticesinde, beş aylık enflasyon farkı da dahil olmak üzere memur zammı yüzde 15,11 olarak belirlendi.

Ocak 2023 Memur Zammı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan maaş zamları ile ilgili yaptığı açıklamalarda, vatandaşları enflasyona ezdirilmeyeceğini vurguluyor. Bu nedenle, memur maaşlarına yapılacak zammın belirlenmesinde aralık ayı enflasyon verilerinin büyük önemi bulunuyor. Aralık ayı enflasyon oranları açıklandıktan sonra, memur maaşları için daha net bir tablo oluşacak.

Ekonomi Haberleri