Merakla Beklenen Rakamlar Açıklandı! Yüzde 3,9 Artış Görüldü

Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte büyüme rakamı belli oldu. Buna göre üçüncü çeyrekte Türkiye ekonomisinde büyüme görüldü.Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) tarafından üçüncü çeyrek için GSYH rakamları duyuruldu....

Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte büyüme rakamı belli oldu. Buna göre üçüncü çeyrekte Türkiye ekonomisinde büyüme görüldü.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) tarafından üçüncü çeyrek için GSYH rakamları duyuruldu. TÜİK tarafından üçüncü çeyrek büyümesi yüzde 3,9. olarak açıklandı.

Türkiye ekonomisinin bu senenin üçüncü çeyreğine dair büyüme rakamları Türkiye İstatistik Kurumu'nca (TÜİK) ifade edildi. TÜİK, Türkiye’nin senenin üçüncü çeyreğinde yüzde 3,9 büyüdüğünü duyurdu.

İlk Çeyrek ve İkinci Çeyrek Büyüme Rakamları Nasıldı?

Bu senenin ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisinde yüzde 7,5 ve ikinci çeyreğinde yüzde 7,6 büyüme görülmüştü.

15 ekonomist de AA Finans Büyüme Beklenti Anketi'ne katılmış  ve üçüncü çeyrekte Türkiye ekonomisinde yüzde 3,9 büyüme tahmin ettiklerini ifade etmişlerdi. Ankete katılım gösteren ekonomistlerin beklentileri, yüzde 3 ile yüzde 4,8 aralığında değişiklik gösteriyordu.

Ekonomistlerin 2022 senesi GSYH beklentilerinin ortalaması ise yüzde 5,2 olarak kaydedildi. Ekonomistlerin 2022  büyüme beklentileri, yüzde 4,5 ile yüzde 5,7 aralığında kayıtlara geçti.

Türkiye ekonomisi, 2022 senesinin ilk çeyreğinde yüzde 7,5 ve ikinci çeyreğinde yüzde 7,6 büyüme göstermişti.

Ekonomi Haberleri