Merkez Bankası'nın Son Faiz Kararı Ne Olacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından 2022'nin son faiz kararı saat 14.00'te açıklanacak. Merkez Bankası'nın vereceği karar merakla beklenirken ekonomistlerin katıldığı anketlerde beklenti ortaya çıktı.Son Faiz...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından 2022'nin son faiz kararı saat 14.00'te açıklanacak. Merkez Bankası'nın vereceği karar merakla beklenirken ekonomistlerin katıldığı anketlerde beklenti ortaya çıktı.

Son Faiz Kararları Nelerdi?

Merkez Bankası, ağustos ve eylül ayında 100'er baz puan, ekim ve kasım ayında ise 150'şer baz puanlık indirime gitmişti. Son 4 ayda 500 baz puanlık indirim yapıldı. Politika faizi yüzde 9'a çekilirken, gözler şimdi alınacak yeni faiz kararında.

Anket Sonuçları Paylaşıldı

Piyasada faizlerin sabit tutulacağı beklentisi hakim. Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına dair ekonomistlerin tahminleri ise şu şekilde:

Merkez Bankası Sonuçları

TCMB tarafından aralık ayı "Piyasa Katılımcıları Anketi" sonuçları yayımlandı. Yayımlanana göre, Merkez Bankası bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi bir önceki anket döneminde olduğu gibi bu anket döneminde de yüzde 9 olarak gerçekleşti.

AA Sonuçları

AA Finans'ın, bugün yapılacak PPK toplantıya ilişkin beklenti anketi, 14 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin tamamı politika faizinin yüzde 9'da sabit bırakılmasını bekliyor.

Bloomberg Sonuçları

18 kurumun katılımı ile Bloomberg HT Araştırma Birimi tarafından hazırlanan ankette medyan beklenti politika faizinin yüzde 9 seviyesinde sabit bırakılması yönünde gerçekleşti. Ankete katılan kurumların hiçbiri bu toplantıda faiz değişikliğine gidileceğini tahmin etmiyor.

Ekonomi Haberleri