Milyonlarca Asgari Ücretli İçin Konuşulan Zam Oranı! 2023 Asgari Ücret

Yeni yıla bir buçuk aydan az bir süre kala, milyonlarca asgari ücretli çalışan maaş zamlarına dair açıklamaları merakla bekliyorlar. Bu kapsamda, asgari ücrete yapılacak artış için resmi makamlar oran telaffuz etmezken, gerçekleşecek...

Yeni yıla bir buçuk aydan az bir süre kala, milyonlarca asgari ücretli çalışan maaş zamlarına dair açıklamaları merakla bekliyorlar. Bu kapsamda, asgari ücrete yapılacak artış için resmi makamlar oran telaffuz etmezken, gerçekleşecek artışa ilişkin çeşitli iddialar ortaya atılıyor.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı maaş zamları ile ilgili yaptıkları açıklamalarda, hiç kimsenin enflasyona ezdirilmeyeceğini vurguluyorlar. Zam oranına ilişkin henüz resmi açıklama gelmese de en az yüzde 50 oranında artış yapılacağına dair iddialar konuşuluyor. Söz konusu yüzde 50 zam maaşlara yansırsa, 5.500 TL olan asgari ücret 8.250 TL seviyesine yükselecek.

Tespit Komisyonu Toplanacak!

Asgari ücrete yapılacak zammın belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayında toplantılar  gerçekleştirilecek. Yapılacak toplantılar sonrasında, maaş zammı için teklifler netlik kazanacak. Asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili açıklamayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri