Milyonlarca Asgari Ücretliye Zam Müjdesi! Asgari Ücret Temmuz Zammı İle Birlikte 10.000 TL Olacak Mı?

En düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılmasının ardından, milyonlarca asgari ücretli çalışan da maaş zammı ile ilgili araştırma yapmaya başladılar. Bu kapsamda, asgari ücret zammının ne kadar olacağı ve asgari ücrete...

En düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılmasının ardından, milyonlarca asgari ücretli çalışan da maaş zammı ile ilgili araştırma yapmaya başladılar. Bu kapsamda, asgari ücret zammının ne kadar olacağı ve asgari ücrete ne zaman zam yapılacağı merak ediliyor.

Asgari Ücrete Zam Yapılacak Mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Asgari ücret zammına yönelik soruyu da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, temmuz ayında ara zam yapılacağını belirtti.

Asgari Ücret Zammı 2023

Asgari ücrete zam yapılacağının açıklanmasının ardından, farklı zam oranları ile hesaplamalar başladı. Zam oranı için henüz resmi bir açıklama gelmese de yüzde 20 artış için hesaplama yapılıyor. Eğer asgari ücrete yüzde 20 zam yapılırsa, 8.506 TL olan asgari ücret 10.000 TL seviyesinin üstüne çıkmış olacak.

Asgari Ücretli Kaç Çalışan Var?

Asgari ücret zammı milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Türkiye'de, 27 milyon civarın kayıtlı çalışan bulunuyor. Sigortalı çalışanların toplam yüzde 41'i asgari ücretli olarak çalışıyor. Verilere göre, asgari ücretli olarak çalışan 7 milyonu aşkın kişi bulunuyor.

Asgari Ücret Ne Kadar?

Asgari ücrete geçen yılın son günlerde yüzde 54,7 oranında zam yapılmıştı. Söz konusu artış ile birlikte, brüt asgari ücret 10 bin 8 TL seviyesine yükselirken, net maaş ise 8 bin 506 TL seviyesine çıkmıştı.

Asgari Ücrete Temmuz Ayında Zam Var Mı?

Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maaş zammı için temmuz ayını işaret etmesinden dolayı, maaş zammı hesapları temmuz ayı için yapılıyor.

Memur Zammı Ne Kadar?

Asgari ücret zammının yanı sıra, memur zammı da merak ediliyor. Memur maaşlarının belirlenmesinde enflasyon verilerinin büyük önemi bulunuyor. Ocak, şubat ve mart ayı enflasyon verileri önceki süreçte açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından memur zammı da netlik kazanacak.

SSK Bağkur Emekli Maaşı Zammı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşının 2.000 TL artış ile birlikte 7.500 TL seviyesine yükseldiğini geçtiğimiz haftalarda açıkladı. Memur maaşlarında olduğu gibi SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam belirlenirken de enflasyon verileri dikkate alınacak. Bu nedenle, milyonlarca memur ve emekli TÜİK'in enflasyon verilerini yakından takip edecekler.

Ekonomi Haberleri