Milyonlarca Çalışana Kötü Haber! Patronlar İşçi Kıyımına Hazırlanıyor

Küresel ekonomik kriz ve artan maliyetler karşısında vatandaş geçim derdine düşmüşken, maaşları eriyip gidiyor. Çalışanlar için mevcut olan sorun işverenler içinde geçerli. Çalışanlar büyük bir merakla 2023 yılında...

Küresel ekonomik kriz ve artan maliyetler karşısında vatandaş geçim derdine düşmüşken, maaşları eriyip gidiyor. Çalışanlar için mevcut olan sorun işverenler içinde geçerli. Çalışanlar büyük bir merakla 2023 yılında asgari ücrete yapılacak zammı bekliyor ancak işverenlerin bırakın zam yapmayı maaşları ödeyebilecek gücü kalmadı.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, "Her üç iş insanından ikisi işçi çıkartmayı düşünüyor" ifadesini kullandı.

30 federasyon ve 300’den fazla dernek üzerinden 50 bini aşkın şirketi bünyesinde barındıran bağımsız iş adamları derneği Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, işçilere yönelik kötü haberi duyurdu. TÜRKONFED Başkanı, "Her üç iş insanından ikisi işçi çıkartmayı düşünüyor" şeklinde konuştu.

TÜRKONFED Başkanı'nın Açıklamaları Şu Şekilde:

"İş dünyasının yüzde 80’i enflasyonu öncelikli sorun olarak görürken, yüzde 90’ı finansmana erişimde sorun yaşadığını, yüzde 77 kadarı da karar verici ve düzenleyici kurumlar tarafından açıklanan regülasyonları kafa karışıklığı yarattığını ifade ediyor. Girdi maliyetleri özellikle de bildiğiniz gibi enerji maliyetleri durmadan artıyor. Avrupa'daki resesyon ve iç pazardaki durgunluktan endişe eden her 3 iş insanından 2'si işçi çıkartmayı düşünüyor"

Ekonomi Haberleri