Milyonlarca Memur ve Emeklinin Dikkatine! Maaşlara Yapılacak Zam Belli Oldu

Milyonlarca emekli ve memur tarafından büyük bir merakla beklenen Aralık ayı enflasyon verisi bugün TÜİK tarafından saat 10.00'da açıklanacak. Kulislerde konuşulan iddialara göre memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam belli...

Milyonlarca emekli ve memur tarafından büyük bir merakla beklenen Aralık ayı enflasyon verisi bugün TÜİK tarafından saat 10.00'da açıklanacak. Kulislerde konuşulan iddialara göre memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam belli oldu.

Memur ve emekli maaşları toplu sözleşmeye ek olarak 6 aylık enflasyon farkı üzerinden hesaplanıyor. 3 Ocak Salı (bugün) saat 10.00’da açıklanacak enflasyon verisiyle memur ve emekli maaşlarında artış oranı netleşecek.

Haziran-Aralık arasındaki 6 ayda tüketici fiyat endeksindeki artış ve belirlenen toplu sözleşme zam oranı dikkate alınarak ortaya çıkan memur ve memur emekli maaşlarında, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemde enflasyon farkı yüzde 15,04 olarak kaydedildi.

Son 5 Aylık Enflasyon Rakamları Şu Şekilde:

  • Temmuz ayı enflasyonu yüzde 2,37
  • Ağustos ayı enflasyonu yüzde 1,46
  • Eylül ayı enflasyonu yüzde 3,08
  • Ekim ayı enflasyonu farkı 3,54
  • Kasım ayı enflasyonu 3,51

6 Aylık Enflasyon Çıkarılıyor

Maaşlar hesaplanırken, memur ve memur emeklilerinin bir önceki 6 aylık dönemde aldığı toplu sözleşmeden doğan artış 6 aylık enflasyondan çıkarılıyor ve yeni alınacak zam oranı ekleniyor. Bunun yeni dönemde rakamsal olarak memur ve memur emeklisinin alacağı artış oranı belirleniyor.

Yüzde 7'den Yüzde 8'e Çıkacak

Memurlar toplu sözleşme kapsamında Ocak ayında yüzde 8 zam alacak. Bir önceki 6 aylık dönemde ise yüzde 7 zam almışlardı.

Kesin rakamlar bugün TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon rakamlarıyla ortaya çıkacak.

Yüzde 35 Zam Oranı

Kulislerde konuşulana göre memur ve emekli maaşlarına yüzde 35 oranında bir zam yapılacak. Normalde yüzde 20 olması gereken zam oranına yüzde 15’lik bir refah payı eklenecek. Böylece zam oranı yüzde 35’e çıkacak. Bu oran beklenen yüzde 20 oranının üzerinde, 2023 asgari ücrete gelen zam oranının ise altında olarak değerlendiriliyor.

Ekonomi Haberleri