Milyonlarca Vatandaşın Beklediği Haber! 2023 Asgari Ücrette Yüzde 50'lik Zam Oranı

7 milyon asgari ücretli çalışanın yakından takip ettiği 2023 asgari ücretin belirlenmesine az bir zaman kaldı. 2022 yılının son günlerini yaşadığımız günümüzde 81 milyon vatandaş asgari ücret ile ilgili yapılan açıklamaları...

7 milyon asgari ücretli çalışanın yakından takip ettiği 2023 asgari ücretin belirlenmesine az bir zaman kaldı. 2022 yılının son günlerini yaşadığımız günümüzde 81 milyon vatandaş asgari ücret ile ilgili yapılan açıklamaları yakından takip ediyor.

Asgari ücret 2023 zammının belirlenmesine az bir vakit kala tahminler ve açıklamalar da art arda yapılıyor. Yeni asgari ücrete ilişkin son açıklamada Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'den geldi.

Ocak ayı yaklaştıkça, asgari ücret zammına dair ilişkin tahminler de çoğaldı. Mustafa Destici, Alperen Ocakları tarafından Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi’nde inşa edilen aşevi ve sosyal tesisin açılışına katıldı. Destici, burada asgari ücret zammına ilişkin tahmini açıklamalar yaptı.

Destici, 6 aylık enflasyon rakamının belli olmasından sonra üzerine koyulacak refah payı ile asgari ücret 2023 zammının yüzde 40-50 arasında olmasının doğru olacağını dile getirdi.

Destici, yüzde 40-50 oran oranında artış olabileceğini bekliyor.

Yüzde 15-20 Refah Payı Konulacak

Mustafa Destici açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Kasım ayı enflasyonu belli olduktan sonra tabii aralık ayı enflasyonu da görüldükten sonra tahmin ediyorum ki, son 6 aylık enflasyon rakamının üzerine yüzde 15-20 de refah payı koyularak asgari ücret açıklanacaktır. Ben bu artışın genel itibariyle yüzde 40 ile 50 arasında olmasının doğru olacağını ve böyle olacağını da tahmin ediyorum.”

Ekonomi Haberleri