O Destek Tam 4853 TL'ye Yükseldi! Hem de Çocuk Başına! Bakanlık Hesaplara Yatıracak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) 2023 kapsamında çocuk başına koruyucu ailelere tam 4 bin 853 TL destek verileceğini açıkladı. İşte başvuru yeri ve merak edilen tüm detaylar...

Dar gelirli vatandaşların yaşadığı ekonomik sıkıntıların giderilebilmesi ve günümüz şartlarında standartlarını koruyabilmesi için bakanlık harekete geçti. Aile Bakanlığı tarafından başlatılan yeni bir destek programında dar gelirlilere ödeme yapılacağı öğrenildi.

Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın duyurusuna göre, yeni bir yardım programı kapsamında ihtiyacı olan dar gelirli vatandaşlara 4 bin 853 TL nakit yardımı yapılacağı açıklandı. Bakanlık, düşük gelirli ailelere yardım etme amacıyla yeni bir program başlattı. Bu program, düşük gelirli ve çocuklu ailelere çeşitli miktarlarda ödemeler içeriyor.

Programa başvuranlar arasında ekonomik zorluklar nedeniyle korunmaya ihtiyaç duyanlar, çocuklarına ailesi veya yakınları tarafından bakılanlar, meslek kurslarına devam edenler ve iş imkanlarından yoksun olanlar bulunmaktadır. Başvuru için belirli belgeler de talep edilebilmektedir. İşte merak edilen tüm detaylar…

Amaç Çocuklara Destek Olmak!

Bu programın amacı, bayram öncesinde hem ihtiyacı olanlara destek olmak hem de devam eden sosyal yardımlara katkı sağlamaktır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın başlattığı bu program, ihtiyaç sahiplerine eşit bir şekilde yardımların ulaştırılabilmesi için sürekli iyileştirilen programlar arasında yer alıyor.

Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik bir destek programı başlattı ve başvuranlara 4 bin 853 TL nakit yardım sağlandığını duyurdu. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programı, düşük gelirli ve çocuklu ailelere farklı miktarlarda ödemelerin yapıldığı bir program olarak hizmet vermektedir.

Kimler SED Yardımdan Faydalanabilir?

Ekonomik zorluklarla mücadele eden çocuklu aileler, programa başvurabiliyorlar. SED hizmetlerinden bakım önlemi kararı olmadan da yararlanabilirler. Koruyucu ailelere ve çocuklu ailelere çocuk başına verilen bu yardım aynı zamanda bu yıl zamlanmıştır.

Yani kısaca, dar gelirli olduğunu ispat edebilen, sosyal yardımlarda kayıtlı kişiler bu programa başvuru yaparak zamlı destek tutarını alabilirler.

4 Bin 853 TL Nakit Yardıma Başvuru Nasıl Yapılır?

Dar gelirli vatandaşlar için verilecek olan 4 bin 853 TL’lik nakit yardımı için başvurular, İl Müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlükleri üzerinden yapılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu yardımda başvuru sahibinin 18 yaşından büyük olması, TC kimlik numarasıyla başvuru yapması gerekmektedir. Başvuru sırasında İş-Kur veya meslek edindirme kurslarına başvuru belgeleri de talep edilebilir. Aynı zamanda dar gelirli olduğunu ve koruyucu aile olduğunu gösterecek belgeler de yine gerekenler arasında bulunmaktadır.

SED Programıyla Çocuk Başına Kaç TL Veriliyor?

2023 SED yardımıyla alakalı Bakan Derya Yanık, aylık ödemelerin artırılacağını söylemişti. Aylık ödemelerin çocuk başına 2 bin 337 TL’den 3 bin 038 TL’ye çıktığını kaydetmişti. Ayrıca koruyucu ailelere de çocuk başına yapılacak olan ödemelerin 3 bin 644 TL’den 4 bin 853 TL’ye çıkarıldığını kaydetti.

SED 2023 Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Dar gelirli çocuklu ailelere destek olmak için verilen 2023 SED ödemelerinin Haziran ayında ne zaman verileceği şimdilik belli değil. Ancak memur zammının belli olmasıyla birlikte netlik kazanacağı tahmin ediliyor.

Ekonomi Haberleri