Ocak 2024 Zammı İçin Hesaplama Yapıldı! Evde Bakım Maaşı Alıyorsanız Müjde

Ağustos ayında memur toplu sözleşme süresinin bitmesinden sonra, sosyal yardım ödemelerinin tutarlarına ilişkin araştırmalar başladı.

Memur ve memur emeklilerinin 2023-2024 yılları için maaş zamları oranları belli oldu. 2024 yılının ilk altı ayında toplu sözleşme zammı yüzde 15 olurken, bu zamma enflasyon farkı da eklenecek. Bu çerçevede, memur maaşları için kritik öneme sahip toplu sözleşme süresinin sona ermesinin ardından, sosyal yardım ödemelerine dair araştırmalar hız kazandı. Evde bakım maaşı memur kat sayısına göre belirleneceği için enflasyon tahminleri baz alınarak evde bakım maaşı için hesaplamalar gerçekleştiriliyor.

Ocak 2024 Evde Bakım Maaşı Zammı

Ocak ayında temmuz ayında olduğu gibi memur maaş zamlarını netlik kazanmasının ardından sosyal yardım ödemelerindeki artışlara dair Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı kamuoyuna bilgi verecek. Enflasyon farkı ve toplu sözleşme ile birlikte memur maaşlarında yüzde 40 oranında bir artış sağlanması bekleniyor. Bu durumda 5097 TL olan evde bakım maaşı 7300 TL seviyesine yükselebilir. Eylül, ekim, kasım ve aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaş zammı için daha net bir tablo oluşacak ve sosyal yardım ödemeleri hesaplanacak.

Ekonomi Haberleri