Ödemeler Kolaylaşacak! TOKİ'ye Başvuranlar Bu Haberle Sevinçten Havalara Uçacak

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç, Özgür Özel  ve Engin Altay'ın imzasını taşıyan Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, başvuruları 14 Eylül'de başlayan ve 31 Ekim 2022'de sona erecek...

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç, Özgür Özel  ve Engin Altay'ın imzasını taşıyan Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, başvuruları 14 Eylül'de başlayan ve 31 Ekim 2022'de sona erecek sosyal konut projelerinde hak sahiplerinden peşinat talep edilmeyecek, taksit ödemelerine konutların teslimini takip eden 4. aydan itibaren başlanabilecek, başlangıçta ilan edilen konut bedeline ek yapılamayacak ve projeler 360 aya kadar taksitlendirilebilecek.

Sosyal konut projelerini üstlenecek firmalara, girdi fiyatlarındaki istikrarsızlık göz önüne alınarak hazine garantisi verilebilecek.

Konut Sahibi Olabilmeyi Kolaylaştırmak

Teklifin gerekçesinde TOKİ ile konut sorununun çözülmesinin amaçlandığına dikkat çekilerek, kurumun öncelikli hedefinin ilk kurulduğu günden beri alt gelir grubu ile orta gelir grubundaki konut sahibi olmayan vatandaşların konut sahibi olabilmesini kolaylaştırmak olduğu belirtildi.

Gerekçede, TOKİ'nin AKP iktidarında kar amaçlı projelere yöneldiği, dar ve orta gelirlilere yönelik konut üretiminin azaldığı öne sürülerek, azalan alım gücü ve özellikle büyük şehirlerde yükselen kira fiyatları sebebi ile dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olma hayali bile kuramadığı kaydedildi.

.

Ekonomi Haberleri