Öğrenci Ulaşım Desteği Müjdesi! Aman Sakın 750 TL Ulaşım Yardımını Kaçırmayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu öğrenci ulaşım desteği ile ilgili detaylar netlik kazandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ailelerinden uzakta öğrenim gören öğrencilerine ödenecek ulaşım desteği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu öğrenci ulaşım desteği ile ilgili detaylar netlik kazandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ailelerinden uzakta öğrenim gören öğrencilerine ödenecek ulaşım desteği ile ilgili açıklama yapmıştı. Çok sayıda vatandaş öğrenci ulaşım desteğine ilişkin merak ettikleri sorulara yanıt arıyor.

Öğrenci Ulaşım Desteği Kaç TL?

Desteğin üst limiti 750 TL olarak belirlendi. Destek ile ailesinden farklı bir ilde eğitim-öğretim gören öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olunması hedeflendi.

Bu kapsamda üniversite öğrencileri 2023 yılında toplam 3 bin TL ulaşım desteği alacak.

Öğrenci Ulaşım Desteği 2023'ten Kimler Faydalanabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım alanların farklı ilde ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim eğitimi gören çocuklarının şehirlerarası ulaşım giderlerinin karşılanmasına ilişkin destek programının başladığını ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, yaptığı açıklamada, ilk kez uygulanacak destek programıyla sosyal yardım alan ailelerde bulunan öğrencilerin eğitim süreçlerine katkı yapılacağını belirtti.

Öğrencilere Ulaşım Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bakan Yanık tarafından başvuruların öğrenci ya da ailesince ailelerin ikametgah adresinde bulunan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yapılması gerektiği ifade edildi.

Sosyal yardım alan kişilerin ayrım gözetmeksizin desteğe ihtiyaç duydukları her an yanlarında olduklarının altını çizen Bakan Yanık, "Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ediyoruz. Öğrencilerimiz bizim geleceğimizdir. Bu programımızla öğrencilerimize ve ailelerine destek olmayı ve onlara katkı sağlamayı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Öğrencilere Ulaşım Desteği Açıklaması

10 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, öğrencilere ulaşım desteği hakkındaki konuşması şöyle:

"Bir müjdede üniversite öğrencilerimize vermek istiyorum. Ulaşım desteği sağlayacağız.

Ailelerinden uzakta eğitim gören üniversite öğrencilerine okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği vereceğiz. Yılda iki defa verilecek bu destek sayesinde ailelerin yanına gidip gelebilmelerini temin edeceğiz."

Üniversite Öğrencilerine Bilet Desteği

Bakan Yanık, öğrencilere yılda iki kez verilecek ulaşım desteği için yaptığı açıklamada;

"Bizim yaptığımız sosyal yardımların, sosyal desteklerin tamamının dayandığı mevzuat 3294 sayılı kanun. Bu programımızda ilk kez uygulanan bir destek. Sosyal yardım faydalanıcısı ailelerin üniversite öğrencisi çocuklarına, bunlar 25 yaş altı ve lisans öğrencileri olacak, ailesinden uzakta eğitim gören üniversite öğrencilerine yılda 2 defa gidiş dönüş biletlerini biz temin edeceğiz." ifadelerine yer vermişti.

Ekonomi Haberleri