Öğrencilere 1000 TL Bayram Harçlığı! Kurban Bayramı Öncesinde Öğrencilere Harçlık Verilecek Mi?

Öğrencilere bayram harçlığı verilip verilmeyeceği ile ilgili pek çok kişi araştırma yapmaya devam ediyor.

Kurban Bayramı’ndan önce milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisine 2.000 TL bayram ikramiyesi verilecek. Bayram ikramiyesinin emeklilerin hesaplarına aktarılmasına sayılı günler kala, öğrencilere de bayram harçlığı verilip verilmeyeceği merak ediliyor. Bayram harçlığına dair araştırmalar ile birlikte nasıl başvuruda bulunulacağı da merak ediliyor.

Öğrencilere Bayram Harçlığı Var Mı?

Öğrencilere bayram harçlığı verileceğine dair çeşitli sosyal medya platformlarında iddialar ortaya atılsa da konular ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmezken, İçişleri Bakanlığı da önceki günlerde söz konusu iddiaları yalanlayarak ‘’Bazı sosyal medya mecralarında Bakanlığımızca bayram harçlığı dağıtıldığı yönünde gayrı ciddi paylaşımlar ve videolar yayınlanmaktadır. Bakanlığımız e-başvuru sistemi vatandaşlarımıza başvurusu ile ilgili belgeleri sistem üzerinden elektronik ortamda da gönderme imkânı sunan son derece önemli hizmettir. Bakanlığımızca e- başvuru ya da açık kapı uygulamamız üzerinden bayram harçlığı ödemesi yapılması kesinlikle söz konusu değildir.’’ demişti.

Bayram ikramiyesi Ne Zaman Verilecek?

Emekli bayram ikramiyesi ile ilgili de pek çok kişi araştırma yapıyor. Kurban Bayramı ikramiyelerin hangi tarihten itibaren verileceği açıklanmadı ancak 20 Haziran’dan sonra emekilere ödeme yapılacağı düşünülüyor.

Ekonomi Haberleri