Öğrencilere 500 TL Kırtasiye Yardımı! Kırtasiye Yardımı Başvuru Ekranı Açıldı

Kırtasiye yardımları ile ilgili belediyeler kamuoyuna bilgi vermeyi sürdürürken, okulların açılmasına az bir zaman kalmasıyla da yardımlarda bulunuluyor.

Kırtasiye yardımlarının ne zaman verileceği ve başvuruların hangi tarihlerde başlayacağı ağustos ayının son günlerine doğru yaklaşırken en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Farklı kademede eğitim gören öğrenciler ve aileleri eğitim desteklerine dair araştırmalara hız kesmeden devam ederken, belediyelerde güncel eğitim desteklerine, kırtasiye yardımılarına dair resmi internet siteleri üzerinden bilgi veriyorlar. Bu çerçevede, kırtasiye yardımlarının duyurulmasının ardından, yurt çapındaki farklı belediyeler başvuruları kabul etmeye başladılar.

Kırtasiye Yardımı Başvuruları 2023-2024

11 Eylül tarihinde okulların açılacak olması nedeniyle, kırtasiye yardımları da pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz günlerde dar gelirli aileler de bulunan çocukların okul masraflarının karşılanabilmesi için zamlı sosyal ve ekonomik destek ödemesini hak sahiplerinin hesaplarına aktarırken, belediyelerde kırtasiye yardımlarını sunuyorlar.

Ankara'da Kırtasiye Yardımı Başvuruları Başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkent Kart ile ihtiyaç sahibi ailelerin öğrenci çocukları için 500 TL kırtasiye desteği sunulacak. Ülkemizde bu uygulamanın ilk olduğunu belirten Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman, "Büyükşehir Belediyemiz, Başkent Kartı’na yükleme yapılan ailelere mesaj çekecek. Öğrenci için Başkent Kart ile yapılan bu nakdi yardım sadece odamız üyesi kırtasiyecilerimizde geçerli olacak. Bu uygulama zincir marketlerde geçerli olmayacak" ifadesini kullandı.

Kırtasiye Yardımı Kimlere Verilecek?

Küçükarzuman, "2023-2024 eğitim öğretim yılı için Ankara Büyükşehir Belediyemiz tarafından Ankara'da nakdi kırtasiye yardımı Başkent Kart hesaplarına sadece maddi durumu yetersiz ve okuyan çocuğu olan ailelere yapılıyor" şeklinde konuştu.

Kırtasiye Yardımı Nerelerde Geçerli Olacak?

Müslüm Küçükarzuman, Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkent Kart'ına yükleme yapılan ailelere mesaj gideceğini, bu nakdi yardımın sadece oda üyesi kırtasiyecilerinde geçerli olacağını ve zincir marketlerde geçerli olmayacağına dikkat çekti.

Küçükarzuman, "Odamız tarafından üye kırtasiyecilerimize dükkanlarına asmaları için 'Başkent Kart Üye İşyeri' ve 'Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Anlaşmalı Kırtasiye Satış Yeridir' yazılı afişlerimizi dağıtıyoruz. Hem maddi durumu yetersiz ailelere sağlanan bu anlamlı kırtasiye yardımı için hem de Başkent Kart ile kırtasiye alışverişinin odamız üyesi kırtasiyeci esnafımızdan yapılacak olmasından dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş'a teşekkür ederiz" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinden yayınlanan bilgilendirme metnine göre, kırtasiye yardımında başvuruda bulunabilmek için gerekli olan koşullar şu şekilde:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, (Geçici koruma, mülteci ve uluslararası koruma kapsamındaki kişiler başvuru yapamayacaktır.)
  • Ailenin Ankara il sınırları içerisinde ikamet ediyor olması
  • Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okullarında (İlkokul, Ortaokul veya Lise) öğrenim gören çocuğunun olması (Açık öğretim, uzaktan öğrenim, mesleki eğitim ve dershanelerde öğrenim gören öğrenciler bu kapsama dahil değildir.)
  • Her ne ad altında olursa olsun, haneye giren gelirlerin (Maaş, kira geliri, tarım geliri vb) toplamının, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının belirlemiş olduğu muhtaçlık kriteri olan kişi başına düşen gelir miktarının 3.800 TL'nin altında olması.

Ekonomi Haberleri