Öğretmen Maaşı Temmuzda O Seviyeye Çıkabilir! Memur Zammı Hesaplaması 2023

Memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağı merak edilirken, öğretmen maaşlarının hangi seviyeye yükseleceği de merak ediliyor.

Altı ayda bir memur maaşlarına zam yapılıyor. Temmuz ayında gerçekleşecek artışa sayılı haftalar kala hesaplamalar da hız kazandı. Ocak, şubat, mart, nisan ve mayıs ayı enflasyon rakamları ile maaş zammı hesaplaması sürerken, farklı zam senaryoları da yapıldı. Bu çerçevede, öğretmen maaşının temmuz ayında ne kadar olacağı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor.

Öğretmen Zammı Temmuz 2023

Öğretmenlerin ve tüm memurların maaş zammı 3 Temmuz’da açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamlarının ardından belli olacak. İlk beş aydaki toplam enflasyon yüzde 15,26 olurken, haziran ayı enflasyon verileri henüz açıklanmadı. Öğretmen maaşları için zam senaryoları ise şu şekilde:

Memurlara Yüzde 20 Zam Yapılırsa: 1/4 Öğretmen Maaşı 19.158 TL
Memurlara Yüzde 25 Zam Yapılırsa: 1/4 Öğretmen Maaşı 19.956 TL
Memurlara Yüzde 30 Zam Yapılırsa: 1/4 Öğretmen Maaşı 20.754 TL

Memur Zammı Ne Kadar Olacak?

Yüzde 20, 25 ve 30 oranları için öğretmen maaşları hesaplanırken, memur zammının ne kadar olacağı da merak ediliyor. Memur zammı için nihai tablo haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanamsının ardından orataya çıkacak. Bu sebeple memurlar söz konusu verileri yakından takip edecekler.

Ekonomi Haberleri