Orta Gelirliye Ev Almak Yine Hayal Oldu! Müteahhitlerin Oyunu Ortaya Çıktı

Orta gelirlilere ev müjdesi olarak duyurulan Yeni Evim Kampanyası’nın başvuruları bu hafta başladı. Kampanya kapsamında yeni detaylar da ortaya çıkmaya başladı.3 yıllık Hazine desteğiyle taksit tutarları avantajlı görünen...

Orta gelirlilere ev müjdesi olarak duyurulan Yeni Evim Kampanyası’nın başvuruları bu hafta başladı. Kampanya kapsamında yeni detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

3 yıllık Hazine desteğiyle taksit tutarları avantajlı görünen kampanyada beklentiler ile gerçekler uyuşmadı.

Yüzde 5'lik Katkı Payını Eklediler

Sözcü'de yer alan habere göre öncelikle kampanyadan faydalanmak isteyen bir kişinin, kampanya kapsamına giren sıfır evleri belirleyip, müteahhitlerle görüşmesi gerekiyor. Kampanya gereği, müteahhitlerin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na katkı payı adı altında gayrimenkulün ekspertiz değerinin yüzde 5’ini bankaya yatırması gerekirken bu parayı gayrimenkulün satış fiyatının üzerine ekledikleri tespit edildi.

Sonrasında doğan tapu harcı, tam değer belirtilmesinden doğan vergi ve KDV vatandaştan istenince, gayrimenkulün satış fiyatı bir kez daha yükseliyor. Yani müteahhit, bilançosunda düşük gösterdiği ev maliyeti ile gerçek fiyat arasındaki farktan oluşan vergi bedelini de daire fiyatının üzerine eklemiş oluyor.

Ekonomi Haberleri