Orta Gelirliye Konut Kampanyası Başladı! İşte Yeni Evim Kampanyasında Bilmeniz Gerekenlerin Hepsi

Orta gelirliye konut kampanyasında başvurular bugün başlıyor. Orta gelirliye ev kampanyasının detayları ise birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. Kampanya kapsamında ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar 0,69'dan başlayan faiz...

Orta gelirliye konut kampanyasında başvurular bugün başlıyor. Orta gelirliye ev kampanyasının detayları ise birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. Kampanya kapsamında ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar 0,69'dan başlayan faiz oranında kredi kullanacak. Peki orta gelirliye konut kampanyası detayları neler? İşte yanıtı...

Orta gelirliyi ev sahibi yapacak 'Yeni Evim' kampanyasıyla 81 ilde düşük faiz, uzun vade ve kolay ödeme imkanı sunulacak ve vatandaşların ev sahibi olabilmesine imkan tanınacak.

Kampanya kapsamında ilk etapta 100 bin konutun satışı planlanıyor. Üstelik orta gelirliye konut kampanyasında kura çekilmeyecek, Yeni Evim kampanyası sıfır evlerde geçerli olacak. Yapımı süren ve yeni başlayacak ev projeler de dahil edilecek. Öte yandan Yeni Evim Projesinde herhangi bir başvuru ücreti de alınmayacak.

Yeni Evim Kampanyası Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Konut almak isteyen vatandaşlar buldukları daireyle banka ya da katılım bankalarına başvuru yapacak.

Banka hem projenin hem de kişinin kriterlere uygunluğunu denetleyecek, uygun olan projeler için kredi tahsis edecek.

Yeni Evim Projesi Başvuru Ücreti ve Kura Çekimi

Orta gelirliye ev kampanyasında başvuru ücreti alınmayacak.

16 Ocak itibariyle (bugün) ev üreticisinden konutunu bulanlar kurasız konut kredisi alma hakkı elde edebilecek.

Orta Gelirliye Konut Kampanyasında Yaş Sınırı

18 yaş üstü, bankalarca kredi alması uygun görülen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kampanyadan faydalanabilecek.

Eşlerden birinin üzerine kayıtlı ev varsa veya son 1 sene içerisinde konut satışı yapılmışsa projeden faydalanılamayacak. Verasetle ev sahibi olanlar da başvuru yapabilecek.

0,69 Konut Kredisi İmkanı

Konut kampanyasında faiz oranı kademeli olacak, kırsalda konutu olan da kampanyadan faydalanabilecek.

Kampanyadan yararlanacaklara uygulanacak faiz oranı kullanılacak kredinin tutarına göre değişiklik gösterecek.

2 milyon TL'ye kadar kredide 0,69 olan faiz oranı, 2-4 milyon arasında 0,79, 4 milyon üzerinde ise 0,99'a yükselecek.

Ev ücretinin yüzde 10'u peşin alınacak, dileyen daha fazla peşin ödemesi yapabilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda 1 milyon TL'lik kredi baz alınarak örnek ödeme planı da açıklandı.

Buna göre hane geliri 15 bin TL olan bir kişi kredi ödemesine ilk yıl 4 bin 400 TL aylık taksit ile başlayacak. Bu tutar 8'inci seneden itibaren 11 bin 896 TL'yi bulacak. Ödeme planı hane geliri, konut değeri ve vadeye göre değişiklik gösterecek.

Çekilecek kredinin yüzde 40'nı geçmemesi gereken hane halkı gelirinde ise sadece eşlerin kazancına bakılacak. Krediye başvuran kişilerde son 1 senenin en az 9 ayında sosyal güvenlik primi ödeme şartı aranacak.

Yeni Evim Konut Finansman Programında 3 Bölge

Yeni Evim Projesi kapsamında finans programı 3 ayrı bölgeye ayrıldı. 1'inci bölge olan İstanbul için 5 milyon TL, 2'nci bölgede yer alan iller için en fazla 3 milyon TL, 3'üncü bölgede yer alan diğer iller için de en fazla 2 milyon TL finansman sağlanacak.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla’da ev sahibi olmak isteyen kişilerden bir sene o ilde ikamet etme şartı aranacak. Diğer illerde ise bu şart geçerli değil.

Ekonomi Haberleri