Toplu Taşıma Zammı Açıklandı! Tam Biletin 11.5 TL Olduğunu Belediye Duyurdu

Toplu taşıma fiyatlarına dair araştırmalar devam ederken, temmuz ayında farklı illerden zam haberleri geliyor.

Motorin fiyatlarında bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 55 kuruş artışa gidildi. Geçtiğimiz günlerde de döviz kuruna, brent petrole, KDV ve ÖTV artışına bağlı olarak akaryakıt fiyatlarına zam geldiği için toplu taşımadaki bilet fiyatlarına da zam geliyor. Bu çerçevede, temmuz ayı itibariyle farklı illerden toplu taşımaya zam duyuruları yayınlanıyor.

Toplu Taşımaya Zam Geldi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, toplu taşımaya yüzde 35 zam geldi. Söz konusu artışa dair yayınlanan duyuruda “Toplu ulaşımın ana gider kalemleri olan akaryakıt, işçilik, bakım, yedek parça giderlerinde oluşan fiyat artışları sebebiyle tarife güncellemesi yapmanın toplu ulaşımın sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi için gerekli olduğu” ifadelerine yer verildi.

Toplu Taşıma Bilet Fiyatları

Toplu taşıma zammının Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından duyurulmasının ardından, güncel bilet fiyatları merak konusu oldu. Gerçekleşen artış neticesinde, tam bilet 11,50 TL, indirimli bilet 6,25 TL oldu. Düzenleme ile birlikte aylık abonman 490 TL, indirimli abonman kartı ise 175 TL olarak belirlendi.

Toplu Taşımaya Zam Yapılacak Mı?

Kayseri’nin yanı sıra, Ankara’da da geçtiğimiz günlerde toplu taşıma bilet fiyatlarına zam geldi. İlerleyen günlerde, toplu taşıma zammı ile ilgil farklı illerde bulunan belediyeler de kamuoyuna bilgi verebilirler.

Ekonomi Haberleri