Otobüs Fiyatlarına Zam Gelecek Mi? Yeni Açıklama Geldi

Önceki günlerde 2023 yılındaki otobüs biletleri fiyatlarına zam yapılmayacağı gündem olmuştu, TOFED Genel Başkanı Birol Özcan, konuya ilişkin yeni bir açıklama yaptı.Özcan yaptığı son açıklamada “Van’a giden bir otobüs...

Önceki günlerde 2023 yılındaki otobüs biletleri fiyatlarına zam yapılmayacağı gündem olmuştu, TOFED Genel Başkanı Birol Özcan, konuya ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Özcan yaptığı son açıklamada “Van’a giden bir otobüs 1 ton mazot yakıyor. 1 liralık artış nereden baksan bin lira ek maliyet demek. Mecbur mazottaki her yukarı yönlü hareket biletlere yansıyacak. Sektör fiyat rekabeti açısından sıkıntılı konumda. Havayolları ile makas kapandı. Uçakta tavan fiyat etkiliyor. Otobüsle 700 TL ile gidilen bir noktaya havayolu ile 800 TL’ye gidilebiliyor. Hem maliyetleri olabildiğince az yansıtmak hem de dengede durarak ayakta kalmak zorundayız. 15 yıl önce 700 firma varken bugün 300 firma var. Biz istiyoruz ki otobüste bazı maliyet kalemlerini düşürelim öğrenciler, anne-babalar memleketlerine uygun fiyatla ulaşabilsin” ifadelerine yer verdi.

Yüzde 5 ila 10 Zam

Yükselen mazot ve yeni otobüs fiyatlarının, asgari ücret maliyetlerinin, otogar park ücretlerinin şehirlerarası otobüs biletlerine şubat ayı itibarıyla yansıtılacağı tahmin ediliyor. Sektör temsilcileri, sezonun açılması ile beraber maliyetlerdeki artışa bağlı olarak bilet fiyatlarına yüzde 5 ila 10 zam yapılabileceğini ifade etti.

TOFED Başkanı Özcan, destek verilmezse otobüs bilet fiyatlarının maliyet artış oranı kadar artacağının da altını çizdi.

Ekonomi Haberleri