Otomobil Alacakların Dikkatine! Uzman İsim Süre Vererek Açıkladı

Otomobiller için yapılan matrah düzenlemesinin ardından araba fiyatlarının ne kadar olacağı merak edilirken uzman bir isimden araç alacaklara ellerini çabuk tutmaları yönünde uyarı geldi.Resmi Gazete'de sıfır araçlarda yapılan...

Otomobiller için yapılan matrah düzenlemesinin ardından araba fiyatlarının ne kadar olacağı merak edilirken uzman bir isimden araç alacaklara ellerini çabuk tutmaları yönünde uyarı geldi.

Resmi Gazete'de sıfır araçlarda yapılan matrah düzenlemesi yayımlandı. Getirilen düzenleme, satılan araçların yüzde 30’una yakınını etkiliyor. Fiyat artışları sebebi ile satılan her 10 otomobilden dokuzu yüzde 80’lik yüksek ÖTV dilimine girdi.

Matrah artışı ile bazı otomobiller yeniden yüzde 50 ve 60’lık ÖTV dilimine girecekler. Fiyatları da belli oranda azalacak.

Uzmanından En Fazla 3 Ay Zaman Geldi

EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, yüksek enflasyonun hakim olduğu bir ortamda sıfır otomobillerde matrah (vergiye tabi tutar) düzenlemesinin etkisinin en fazla üç ay devam edeceğini ifade etti.

Gerçek Gündem'in haberine göre, matraf düzenlemesini “Nasıl Bir Ekonomi”nin YouTube kanalında değerlendiren Şahin, maliyetlerdeki yükselişle beraber bu düzenlemenin de geçici bir pansuman tedbiri olmaktan öteye gitmeyeceğini ifade etti.

Şahin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu güncellemenin ömrü taş çatlasa iki buçuk, üç aydır. Güneş altındaki kar topu misali eriyecek. Çünkü tedarikte de sıkıntı başlayacak. İnsanlar araç almak için koşturduğunda bunları bulmakta zorlanacak. Kasım itibariyle markalar ikinci üçüncü zamlarını da yaptılar. Bu tedarikteki sıkıntı kadar üretimden de kaynaklanıyor. Dünyadaki hammadde sıkıntısı bize yeni yeni yansımaya başladı.”

Ekonomi Haberleri