Pastırma Fiyatları Cep Yakıyor! Dudak Uçuklatan Fiyatıyla Gram Altınla Yarışıyor

Yükselen enflasyon ve giderek derinleşen küresel ekonomik kriz nedeniyle vatandaşın alım gücü de düştükçe düşüyor. Özellikle gıda ürünlerinde yapılan zamlar vatandaşın belini büyük ölçüde büküyor. Zamlardan en fazla...

Yükselen enflasyon ve giderek derinleşen küresel ekonomik kriz nedeniyle vatandaşın alım gücü de düştükçe düşüyor. Özellikle gıda ürünlerinde yapılan zamlar vatandaşın belini büyük ölçüde büküyor. Zamlardan en fazla nasibini kaşar, peynir gibi ürünler alırken diğer ürünlere yapılan zamlarda dikkat çekiyor.

Artan enflasyonla birlikte pek çok şeye zam yapılıyor ancak zorunlu ihtiyaçlar arasında olan gıda ürünlerine gelen aşırı zam çoğu vatandaşı geçim sıkıntısına düşürdü. Peş peşe yapılan zamlarla gıda fiyatları cep yakıyor. Pastırma da yapılan zamlardan nasibini aldı. Pastırmanın kilosu 700 TL’ye kadar yükseldi. Pastırmanın fiyatlarındaki artış sonrası esnaf tadım için bile ücret ödenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Pastırmanın kilosu ortalama 695 liraya çıkınca almak imkânsız hale geldi.

Gramı Bile Altın Değerinde

Güncel olarak zamlanan ürünler arasında pastırma da dikkat çekti. Bazı marketlerde pastırmanın kilosu 700 liraya kadar çıktı.

Bir vatandaş pastırma fiyatlarıyla ilgili 'Pastırmanın kilosu olacak gibi değil. Gramı bile neredeyse altın değerinde. Alamıyoruz sadece yanından geçerken kokluyoruz.' şeklinde konuştu.

Esnaf ise daha önce tadım yaptırdığını ancak gelen zamların ardından iki kişiye tadım yaptırsa bunun maliyetinin 50 TL'yi bulacağını ifade etti.

Ekonomi Haberleri