Piyasanın Gözü Kulağı Burada! FED Faiz Kararı Ne Zaman ve Saat Kaçta Açıklanacak? 2022 Yıl Sonu FED Faiz Toplantısı

Milyonlarca yatırımcının yakından takip ettiği FED kararları, altın ve dolar üzerinde dalgalanma yarattığından, yatırımcıları da bir hayli etkiliyor.Peki, herkesin merakla beklediği bu toplantı ne zaman yapılacak? FED faiz...

Milyonlarca yatırımcının yakından takip ettiği FED kararları, altın ve dolar üzerinde dalgalanma yarattığından, yatırımcıları da bir hayli etkiliyor.

Peki, herkesin merakla beklediği bu toplantı ne zaman yapılacak? FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak? FED yıl sonu faiz kararı için beklenti ne?

2022 Yıl Sonu FED Faiz Toplantısı Ne Zaman ve Saat Kaçta? 

FED'in her ay düzenlediği faiz kararına yönelik toplantı, resmi sitede yer alan takvime göre, 13-14 Aralık 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Ayrıca bu ay yapılacak olan toplantıda yeni yıldaki ekonomik öngörülere yönelik açıklamalar da yapılacak.

14 Aralık akşamında FED Başkanı Jerome Powell basın toplantısı düzenleyecek. Düzenlenecek olan basın toplantısında ise Türkiye saatiyle 21.30'da faiz kararı bildirilecek.

Faiz Artışlarını Yavaşlatacaklarını Söylemişti 

Geçtiğimiz günlerde faiz artırım hızını yavaşlatabileceklerini söyleyen Powell, piyasalarda iyimser bir havaya neden olmuştu. Ayrıca, enflasyonu düşürmeye yetecek kadar sıkılaştırma yapıldığını belirten Powell, hızı yumuşatmanın mantıklı olduğunu söylemişti. Sözlerine Aralık ayında hızı yavaşlatacağını ekleyen Powell, faiz beklentilerinin düşmesinde rol oynamıştı.

FED'in Ekim Ayındaki Faiz Kararı Ne Oldu?

FED, Ekim ayında beklentileri karşılayarak 75 baz puanlık bir faiz artırımına gitmişti. Böylelikle dördüncü kez üst üste 75 baz puanlık bir artış yapan banka, politika faizini %3.75 ile 4 aralığına yükseltmişti.

Aralık Ayı Faiz Beklentisi Ne?

FED'in Aralık ayında ne kadar faiz artırımı yapacağına dair beklenti anketleri ise 50 baz puanlık artış yönünde. Ankete katılanların yaklaşık %75'i 50 baz puan, %25'lik kısmı ise 75 baz puanlık artış bekliyor.

Ekonomi Haberleri