PTT, Kimlik Kartı Seri Numarası A’yla Başlayanlara 40 Bin Lira Verecek

Nakit problemi içerisinde olan ve borcunu ödeme konusunda sorun yaşayan pek çok vatandaş ihtiyaç kredilerinden faydalanmak için bankalara başvuruyor. Her bankan ihtiyaç kredisi konusunda farklı seçenekler sunuyor ancak bunlar genelde...

Nakit problemi içerisinde olan ve borcunu ödeme konusunda sorun yaşayan pek çok vatandaş ihtiyaç kredilerinden faydalanmak için bankalara başvuruyor. Her bankan ihtiyaç kredisi konusunda farklı seçenekler sunuyor ancak bunlar genelde yüksek faizli seçenekler oluyor. Maddi açıdan nakit sıkıntısı çekmekte olan vatandaşlar, çoğunlukla başka seçenekleri olmadığından mecbur kaldıkları için bankalara müracaat ederek ihtiyaç kredisi almayı tercih ediyor. İhtiyaç kredileri için bankalar tarafından istenen şartlar, belgeler ve verilen faiz oranları vatandaşları son derece zorlarken vatandaşın imdadına PTT yetişti.

Kış ayının yaklaşması ve yeni ihtiyaçların meydana gelmesi, çoğu vatandaşı zor duruma soktu ve elde ettiği gelir yetersiz gelmeye başladı. Bu durumda olan vatandaşlar çareyi ihtiyaç kredisi kullanmakta buldu. Bankaların verdiği yüksek faizli kredileri kullanmak istemeyen vatandaşlara PTT’den sevindirici haber geldi. PTT, Kolay ödeme imkanları ve düşük faiz tutarları sunulan bir destek paketi hazırladığını açıkladı.

ANINDA HESABINIZDA OLACAK

PTT’nin vatandaşlara sağladığı kolaylıklara bir yenisi daha eklendi. Kurum tarafından yapılan açıklamada; gelir belgesi istemeden 40 bin liraya kadar ihtiyaç kredisi verileceği belirtildi. Başvuru yapan kişilerin onay almaları durumunda paralarının hesaplarında anında yatacağı ifade edildi. Acil nakit paraya ihtiyacı olan vatandaşlar PTT’ye akın etti.

Düşük faizle verilen bu kredinin bir avantajı daha olduğu ortaya çıktı. Kredinin geri ödemelerinin 90 güne kadar ertelenebileceği açıklandı. 36 aya varan vade seçenekleri sunulacak bu kampanyada, diğer bankalara kıyasla çok çok düşük faiz oranı sunuluyor. Anlaşmalı bankalardan 40 bin liraya kadar kredi kullanılabiliyor. Üstelik başvuru yapmak için şubelere gitmeye gerek olmuyor. Online kanallar üzerinden başvurular kolayca yetkili kişilere iletiliyor.

PTT 40 BİN TL KREDİ BAŞVURU ŞARTLARI

PTT’nin tüm vatandaşlara sunduğu ihtiyaç kredisi kampanyasından faydalanabilmek için mobil uygulamada ve internet sitesinde yer alan bilgi formlarını tamamen doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Bunun dışında bankanın dikkat edeceği bir diğer husus; 18 yaşını doldurup doldurmadığınız ve TC vatandaşı olup olmadığınızdır. Bu tanımlara uyan kişiler başvuru onayı almaları halinde parasını anında harcamaya başlayabilecektir.

PTT İHTİYAÇ KREDİSİ BAŞVURUSU

PTT, ihtiyaç kredisi kampanyasından yararlanmak isteyen kişiler, cep telefonlarının SMS kısmından başvuru yapabilir. Mesaj bölümüne girip, PTT yazıp boşluk bırakıp T.C. Kimlik numaranızı yazıp 3050 numarasına mesaj gönderdiğinizde başvurunuz bankaya iletilmiş olacaktır. Aktif Bank başta olmak üzere PTT’nin anlaşmalı olduğu diğer bankalar başvurunuzu değerlendirmeye alacaktır ve çok kısa bir süre içerisinde yaklaşık 5 dakikada başvuru sonucunuz tarafınıza bildirilecektir.

PTT İHTİYAÇ KREDİSİ İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İhtiyaç kredisi başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar bulundukları bölgedeki en yakın PTT şubesine giderek müracaat edebilir. PTT şubesine giderek ihtiyaç kredisi için istenmekte olan birtakım formların doldurulması gerekiyor ve bu süreç içerisinde ise kefil şartı asla aranmıyor. PTT'den yaptığınız ihtiyaç kredisi başvuruları onaylandıktan sonra hesabınıza hemen yatırılıyor.

Ekonomi Haberleri