Refah Payı ve Ek Gösterge Zammı İçin Yeşil Işık! 2023 Memur Maaşları rekor kıracak

Memur ve memur emeklileri tarafından maaşlarına yapılacak zam miktarıyla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Yıllık zam oranına ek olarak refah payının verileceği öğrenildi. Ayrıca, ek gösterge zammı da uygulanacak....

Memur ve memur emeklileri tarafından maaşlarına yapılacak zam miktarıyla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Yıllık zam oranına ek olarak refah payının verileceği öğrenildi. Ayrıca, ek gösterge zammı da uygulanacak. Peki, en düşük memur maaşı ne kadar olacak? 2023 Ocak ayı memur zammı detayları…

Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında uygulanan zam oranları gündemin ilk sırasında yer almaya devam ediyor. 2023 Ocak zammı ile memur ve memur emeklilerinin maaşları belirlenecek. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarına bağlı olarak maaş zamları hesaplanıyor. Son olarak Ekim ayı enflasyon oranları kamuoyu ile paylaşıldı. Kasım ve Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanması ile birlikte zam oranı netlik kazanacak. TÜİK verilerine göre son 4 ayın enflasyon oranlarına göre yüzde 10.45 oranında zam yapılmasına kesinleşmiş oldu. Kasım ve Aralık enflasyon oranlarının eklenmesi ile zam oranı da yükselecek.

2022 Ekim Enflasyon Ne Kadar, Yüzde Kaç Oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Ekim ayı enflasyon oranları aylık ve yıllık bazda açıklanmaktadır. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranlarının aylık bazda yüzde 3.54 oranında arttığı belirlenirken; yıllık bazda yüzde 85.51 oranında yükseldiği açıklandı. TÜİK aynı zamanda Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) verilerini de açıkladı. Buna göre Yİ-ÜFE yıllık bazda yüzde 157.69 oranında yükseldi. Aylık Yİ-ÜFE oranı ise yüzde 7.83 oranında artış gösterdi.

2023 Ocak Zammı İçin Enflasyon Oranları

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarına bağlı olarak maaş zamları hesaplanıyor. Son olarak Ekim ayı enflasyon oranları kamuoyu ile paylaşıldı. Kasım ve Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanması ile birlikte zam oranı netlik kazanacak. TÜİK verilerine göre son 4 ayın enflasyon oranlarına göre yüzde 10.45 oranında zam yapılmasına kesinleşmiş oldu. Kasım ve Aralık enflasyon oranlarının eklenmesi ile zam oranı da yükselecek. 6 aylık enflasyon oranlarına göre belirlenecek olan zam oranına refah payı ve ek gösterge de eklenecek. Ayrıca, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına toplu sözleşme zammı da uygulanacak.

Temmuz Ayı Memur Zammı Ne Kadar Oldu?

2022 Temmuz ayında memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılan zam yılın ilk 6 aylık dönemindeki enflasyon oranlarına göre hesaplanmıştı. Temmuz zammında enflasyon farkı yüzde 34.85 olarak belirlendi. Memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme ile hak kazandıkları zam oranı ise yüzde 7 oldu. Memur maaşlarına toplam zam miktarı ise yüzde 41.68 oranı üzerinden gerçekleştirildi.

Memur ve Memur Emeklileri İçin Refah Payı Ne Kadar Olacak?

2023 Ocak memur zammı ile birlikte refah payı geri dönüyor! Uzun yıllardır refah payı verilmiyordu. Enflasyon oranlarının yükselmesi ve kur farkının artmasından dolayı 2023 Ocak zammına refah payının ekleneceği ileri sürüldü. Ankara kulislerinden gelen haberlere göre memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 5 ila 10 oranında refah payı eklemesi yapılacak. Refah payı özellikle emekliler için önem taşıyor. En düşük emekli maaşının 3 bin 500 TL’ye yükselmesini sağlayacak olan refah payı tüm çalışanları kapsayacak şekilde verilecek. Memur ve memur emeklileri için ek gösterge zammı da uygulanacak. Refah payı gibi ek gösterge zammının da amacı kur farkı ve enflasyona karşı maaşların düşmesini engellemek olacak.

2023 En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

2023 Ocak memur ve memur emeklisi zammı ile maaşlarda önemli bir iyileştirme yapılacak. Türkiye’nin genel seçimlere gitmesinin de etkisiyle refah payı zammının uygulanmasına karar verilecek. Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 7 oranında toplu sözleşme zammı ve ek gösterge zammı uygulanacak. 2022 Temmuz zammı ile birlikte en düşük memur maaşı 9 bin 109 TL oldu. Ocak memur zammıyla birlikte en düşük memur maaşı 10 bin 890 TL’ye yükselecek. En düşük memur emeklisi maaşı ise 7 bin 300 TL’ye kadar artacak.

Ekonomi Haberleri