Rekora Koşuyor: Powell Rüzgarını Arkasına Alan Gram Altın Bu Seviyeyi Aştı...

FED başkanı Jerome Powell'ın dün faiz artırımını yavaşlatacaklarını söylemesi üzerine altın fiyatlarında yükseliş başlamıştı. Bugün devam eden yükseliş, gram altını zirveye taşıdı ve fiyat, 1.078 TL'yi gördü.'Enflasyonu...

FED başkanı Jerome Powell'ın dün faiz artırımını yavaşlatacaklarını söylemesi üzerine altın fiyatlarında yükseliş başlamıştı. Bugün devam eden yükseliş, gram altını zirveye taşıdı ve fiyat, 1.078 TL'yi gördü.

'Enflasyonu Düşürmek İçin Uzun Bir Yolumuz Var'

FED'in faiz artırımlarını Aralık ayı itibariyle yavaşlatacağını açıklayan Powell'ın ardından piyasa iyimser bir havaya büründü. Dolar endeksi son 3 ayın en düşük seviyesine gerilerken, talebi de azaldı.

Bu sırada faiz getirisi olmayan altına ise talep arttı ve değerli metal yönünü yukarı çevirdi.

Powell faiz artırımlarının yavaşlayacağını söylese de yine önlerinde uzun bir yol olduğunu ve sıkı para politikasına rağmen enflasyonda somut bir ilerleme görmediklerinin altını çizdi.

Hisse Senetleri ve Altın Yönünü Yukarı Çevirdi 

Powell'ın bu açıklamaları ise başta hisse senetleri olmak üzere değerli metal altınla birlikte riskli varlıklar üzerinde olumlu bir etki yarattı. Borsalarda Aralık ayı adeta bir bahar havasına bürünürken, ons altın, arkasına aldığı rüzgarla yükselişe geçti.

Ons Altın Bin 800 Doları, Gram Altın bin 78 TL'yi Gördü 

Ons altında başlayan yükseliş, değerli metali 1.800 dolara kadar itti. 1.780 dolarlık psikolojik seviyeyi aşan ons altınla birlikte gram altın da yükselişe geçti. Yeni bir rekora koşan gram altın, 1.078 TL'yi görürken, çeyrek altın fiyatı ise 1.776 TL'den alıcı buldu.

Ekonomi Haberleri