Resmen Bolluk Yaşanıyor: Tanesi Sadece 25 TL

Palamut bolluğu bu yıl herkesin dilinde desek yeridir. Hem balıkçı esnafını hem de balık seven vatandaşları sevindiren bir durum olan palamut fiyatları dikkatleri çekti. Özellikle geçen yıl tanesi 100 TL ile 150 TL arasında satılan...

Palamut bolluğu bu yıl herkesin dilinde desek yeridir. Hem balıkçı esnafını hem de balık seven vatandaşları sevindiren bir durum olan palamut fiyatları dikkatleri çekti. Özellikle geçen yıl tanesi 100 TL ile 150 TL arasında satılan palamut fiyatlarının bu yıl 25 TL’den satılması hem vatandaşın hem de balıkçı esnafının yüzünü güldürmeye yetti. Hatta balıkçı esnafı tarafından yapılan açıklamada vatandaşların kasa kasa balık aldığı belirtilerek buzlukta sakladıklarına değinildi.

Fiyatı Çakıldı! Tanesi 25 TL

Besin değeri bakımından kırmızı etten de tavuktan da zengin olan balık fiyatlarının düşük olması yüzleri güldürdü. Daha sezon kapanmadan bile vatandaşlar uygun fiyatı görünce kasa kasa alıp buzluklarında muhafaza etmek için sakladıkları görüldü. Edirne’de balıkçılıkla uğraşan esnaf Yusuf Çimen tarafından bu yıl balık bolluğu yaşandığı ve yaşanan bolluktan dolayı palamutun 4 tanesinin 100 TL’den satışa sunulduğuna değinildi.

Piyasa değerlendirmesi yapıldığında tavuk dönerin bile 30 TL odluğu dönemde palamudun tanesinin 25 TL’ye kadar düşmesinin inanılmaz olduğuna değinen Yusuf Çimen, şuanda en cazip alınması gereken besinin balık olduğuna değinirken, kimseye pahalılığı yaşatmayacaklarına ve olabildiğince uygun fiyatlı ürün satışı yapacaklarına değindi.

Edirne’de ve diğer şehirlerde olan balık tezgahlarında palamut balığının daha fazla olduğuna ve havalar soğuduğundan dolayı da balık çeşitlerinin fiyatlarının düşmeye başladığı gözlemlendi. Şuanda 25 TL’den satılan palamut harici hamsi fiyatları da düşük seyredip, hamsinin kilosu 50 TL ve 75 TL arasında değişiklik göstermektedir. Balık fiyatlarının şehirden şehre farklılık göstermesinin en önemli sebebi de şüphesiz yol masrafları olmaktadır.

Ekonomi Haberleri