Resmen Servet Niteliğinde! İçinde 22 Ayar Altın Var

Eskişehir’de telefon tamirciliği yapan Hıdır Yıldız, eski cihazlarla ilgili bir uyarı yapıldı. Eski cihazların içindeki ana kartların üzerindeki altın kaplama iğneleri sökmek için kentteki hurdaya çıkan telefonları ve diğer...

Eskişehir’de telefon tamirciliği yapan Hıdır Yıldız, eski cihazlarla ilgili bir uyarı yapıldı. Eski cihazların içindeki ana kartların üzerindeki altın kaplama iğneleri sökmek için kentteki hurdaya çıkan telefonları ve diğer elektronik cihazları biriktirmektedir.

Telefonların içindeki ana kartlarda bulunan  sarı görünen alaşımların yüzde 99’u altın diyen Hıdır Yıldız hurda telefonları satarak para kazandığını belirtti. Hıdır Yıldız tarafından yapılan açıklamada:

"Bir gün İstanbul'dan buraya gelen birisini misafir ettim. Telefonların içerisindeki ana kartları, kiloyla belirli fiyatlarda satın aldıklarını anlattı.

Ben de elimde bir sürü çalışmayan telefon bulunduğunu ve o cihazların ana kartlarını çıkartabilmem için aşağı yukarı bir hafta sürebileceğini söyledim.

Sonrasında ise internetten ana kartların üzerindeki altının nasıl ayrıldığını izledim. Demir bir bidondaki kezzap ve asitli suya ana kartları döktüler. Bütün kartlar o suyun içerisinde eridi ve altınlar da su yüzeyine çıktı" denildi.

Ekonomi Haberleri