Resmi Gazete’de Yayınlandı! Başvuru Yapan Kişilere 600 TL Veriliyor

Resmi Gazete’de yayınlanan karar kapsamında Çiftlik Muhasebe Veri Ağı Sistemi’ne katılan tarımsal işletmelere 600 TL destek ödemesi yapılacağı duyuruldu. Son zamanlarda özellikle ihtiyaç sahiplerine verdikleri desteklerle ön...

Resmi Gazete’de yayınlanan karar kapsamında Çiftlik Muhasebe Veri Ağı Sistemi’ne katılan tarımsal işletmelere 600 TL destek ödemesi yapılacağı duyuruldu. Son zamanlarda özellikle ihtiyaç sahiplerine verdikleri desteklerle ön plana çıkan devlet tarafından yeni bir destek ödemesi yapılacağı duyuruldu. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında sisteme kayıtlı olan tarımsal işletmelere verilecek olan destek ile ilgili açıklama yapıldı.

600 TL Destek Ödemesi Nasıl Alınır?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından duyurusu yapılan destek ödemesinden faydalanmak için elbette bazı şartları karşılamanız gerekiyor. Karşılamanız gereken şartlar arasında ise:

Öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi veya Bakanlık tarafından kurulmuş olan herhangi bir idari kurula kayıtlı olmanız gerekiyor. Bu işlemleri yaptıktan sonra Çiftlik Muhasebe Veri Ağı Sistemine de katılmanız gerekiyor. Sisteme dahil olduktan sonra tarımsal destek ödemesinden faydalanmak için tarımsal alanda işlemler yapmanız gerekir.

600 TL Ne Kadar Süre Ödenecek?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda belirtilen şartları karşılayan tarımsal işletmelere bir defaya mahsus olmak üzere 600 TL destek ödemesi yapılacak. Yapılacak destek ödemesine herhangi bir başvuru yapmanız gerekmemekle beraber Çiftlik Muhasebe Veri Ağı Sistemine katılmanız yeterli olacaktır. Haksız yere destek ödemesi aldığı tespit edilen kişilere 5 yıl bir daha destek ödemesi yapılmayacağı Resmi Gazete’de yayınlandı.

Resmi Gazete Kararına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ.

Ekonomi Haberleri