Resmi Gazete’de Yayınlandı! Market Poşetine Zam Geldi! Fiyatı 38,5 Kuruş…

Bugün, Resmi Gazete’de alınan karar kapsamında market poşetine zam geldiği duyuruldu. Alınan karar kapsamında market poşeti fiyatları yeni yılın gelmesiyle beraber 25 kuruştan 38,5 kuruşa yükseltildi. Bu kapsamda marketlerin...

Bugün, Resmi Gazete’de alınan karar kapsamında market poşetine zam geldiği duyuruldu. Alınan karar kapsamında market poşeti fiyatları yeni yılın gelmesiyle beraber 25 kuruştan 38,5 kuruşa yükseltildi. Bu kapsamda marketlerin poşet adeti başına devlete ödeyeceği fark 13,5 kuruş artmış oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan karara göre Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında poşete zam geldiği duyuruldu. Alınan karar kapsamında Çevre Kanunun ek 11. Maddesince alınan karara göre plastik alışveriş poşetlerinin tane fiyatı 38,5 kuruşa yükseltildi. Buna göre marketlerin piyasaya süreceği her poşet karşılığında devlete ödeyeceği tutar 38,5 kuruş olarak belirlendi.

Vatandaş 25 Kuruş Ödeyecek!

Resmi Gazete’de yayınlanan poşet fiyatları marketler için 38,5 kuruşa gelecek. Fakat plastik poşetin fiyatı vatandaşa 25 kuruş olarak yansıyacak. Böylece arada olan farkı marketler ödeyecek. Yeniden değerleme oranıyla bu yıl Cumhurbaşkanı kararına göre indirime gidildi. Normal şartlarda yeniden değerleme oranı yüzde 122,93 oranında açıklanmıştı. Planlanan artışta indirim yetkisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

Bakan Açıklama Yapmıştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından geçen haftalarda 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak poşet fiyatlarıyla ilgili açıklama yapmıştı. Bakan Kurum tarafından yapılan açıklamada:

"2023'te poşet fiyatlarını 25 kuruş olarak belirliyor, herhangi bir artışa gitmiyoruz" denilmişti.

Twitter'da plastik poşete zam gelmeyecek denilmişti ama zam geldi diye tepki gösterilince Murat Kurum yeni açıklama yaptı. Murat Kurum tarafından:

"Plastik poşet fiyatı DEĞİŞMEDİ.

Vatandaşlarımız için plastik poşet yine 25 kuruş.

Marketlerin devletimize ödeyeceği ve çevre projelerimizde kullandığımız plastik poşet geri kazanım katılım payı 38,5 kuruş olarak belirlendi.

Yani ne dediysek o! :)" denildi.

Ekonomi Haberleri