Rize’nin Gözdesi Oldu! Kilosu Bu Yıl 10 TL’den Satılıyor

Rize’de yetişen en önemli ürün bildiğiniz gibi çay. Çaydan sonra en çok yetiştirilen mandalina da gerek tadı gerek aromasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Mandalinanın kilosu bu yıl 10 TL’den satılmaktadır.Derepazarı...

Rize’de yetişen en önemli ürün bildiğiniz gibi çay. Çaydan sonra en çok yetiştirilen mandalina da gerek tadı gerek aromasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Mandalinanın kilosu bu yıl 10 TL’den satılmaktadır.

Derepazarı Mandalinası olarak satılan hem tadıyla hem de aromasıyla dikkatleri üzerine çekmektedir. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden ve yurt dışından ilgi gören mandalinanın 1 kilogramı bu yıl 10 TL’den satışa sunulmaktadır. Başka bölgede yer alan mandalinaların Derepazarı Mandalinasının yerini tutamadığını ifade eden mandalina satıcısı Adem Çubuk tarafından:

"Mandalinamız bu sene çok güzel ve verimli oldu bundan dolayı memnunuz. Mandalinamızın kilosunu 10 TL'ye satıyorum. Mandalinada çok aşırı bir rağbet görünüyor çünkü Derepazarı Mandalinası gibisi yoktur. Tamamen doğal ürettiğimiz için rağbet görüyor. Bizde hurmada var ama tabi mandalina ve portakal daha çok satılıyor. 15-20 gün sonra mandalina yerine portakal daha çok verim yapacaktır.

Ben şunu tavsiye ediyorum, Derepazarı mandalinasından sakın vazgeçmeyin. Rize'nin Salarha, Güneysu ilçelerinin ve Of'un mandalinası bizim Derepazarı'nın mandalinasının yerini tutamıyor. Bunun birinci nedeni Derepazarı'nın sıcak ve güzel yağmurlu ve ılık olduğu için buranın mandalinası daha tatlı oluyor. Samsun'dan birisi geliyor kasa kasa mandalina alıyor. Of'tan niye almıyorsunuz diyoruz, o da 'Derepazarı mandalinası gibisi yoktur” denildi.

Ekonomi Haberleri