Saat Belli Oldu! Asgari Ücret Tespit Komisyonu Yarın O Saatte Toplanacak

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ne zaman toplanacağı ve asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı merak ediliyor.

7 milyondan fazla asgari ücretli çalışan asgari ücret zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Asgari ücretli çalışanların yanı sıra dolaylı olarak pek çok kişiyi asgari ücret zammı etkilediği için milyonlarca kişinin gözü kulağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarına çevrildi. 13 Haziran tarihinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısının gerçekleşeceği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Yarın yapılacak toplantının saati de belli oldu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Ne Zaman Toplanacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yarın saat 14.00 itibariyle temmuz zammı için bir araya gelecek. İşçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ’in, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyetinin katılacağı toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Asgari Ücret Zammı 2023 Temmuz

2022 yılının son günlerinde asgari ücrette artış yaşanmış, brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş net asgari ücret verilmesine karar verilmişti. Temmuz ayındaki zam ile birlikte asgari ücretin 10.000 TL seviyesinin üzerine çıkması bekleniyor. Yarın ve önümüzdeki haftalarda gerçekleşecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları neticesinde asgari ücret zammı için daha net bir tablo oluşacak.

Ekonomi Haberleri