Sabahın İlk Saatlerinde 1 Kilo Ucuz Et İçin Kuyruğa Girdiler

Vatandaşlar sabah 5'te Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) önünde ucuz et kuyruğuna girdi. ESK'nin mağazası önündeki kuyruk böyle görüntülendi.Ete yapılan zamların ardından, Türkiye’de 18 mağazası olan Et ve Süt Kurumu’nun (ESK)...

Vatandaşlar sabah 5'te Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) önünde ucuz et kuyruğuna girdi. ESK'nin mağazası önündeki kuyruk böyle görüntülendi.

Ete yapılan zamların ardından, Türkiye’de 18 mağazası olan Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) önündeki kuyruklar uzamaya başladı.

Kasaplarda kilosu 185 liraya satılan kuşbaşı eti 99 liraya, kilosu 170 liraya satılan kıymayı 89 liraya alabilmek için  sabahın 5’inde kuyruğa giren vatandaşların sayısı hızla yükseliyor. Bu sabah ESK Kızılay Sakarya mağazasında rastlandı. Kuşbaşı eti de 86 TL, kıymayı da 81 TL daha ucuza almak isteyen çok sayıda vatandaş, kişi başına sadece 1 kilo olarak sınırlandırılan hakkını alabilmek için mağaza önünde kuyruklar oluşturdu.

Zararına Satış Yapılıyor İddiası

Halktv'deki habere göre Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Ankara Temsilcisi Sebahattin Bulut, ESK mağazalarında zararına satış yapıldığını iddia ederek, “Bunun maliyetini yine vatandaşlardan vergi olarak çıkarıyorlar. Değişen bir şey yok” şeklinde konuştu. Bu durumdan kasapların da rahatsız olduğunu belirten Bulut'un açıklamasında yer alan ifadeler şu şekilde:

“Biz hep devletin kasaplar üzerinden satış yapması gerektiğini söylüyoruz. ESK kasaplar üzerinden satış yapsın, böylece hem kasaplarımız rahat eder hem de vatandaşlar. Sınırlı miktarda satışı yapılan etleri alabilmek için sabahın 5’inde kuyruğa giren vatandaşlarımız da istediği saatte, istediği miktarda alım yapabilir. Artan elektrik, dükkan kiraları, stopaj masraflarının altından kalkamayıp kapatan kasapların sayısı her geçen gün artıyor.”

Ekonomi Haberleri