Sadece e-Devlet’ten Başvuru Yapmanız Yeterli! 2500 TL Para Ödemesi Yapılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardımlar yapılmaya devam ediliyor. Özellikle kış aylarında doğalgaz ve elektrik faturasının giderek zamlanmasından dolayı vatandaşlar ekonomik yönden...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardımlar yapılmaya devam ediliyor. Özellikle kış aylarında doğalgaz ve elektrik faturasının giderek zamlanmasından dolayı vatandaşlar ekonomik yönden zorlanmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından fatura desteği yapılacağı duyurulmuştu. Yapılan duyurunun ardından milyonlarca kişi Sosyal Destek Paketi ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Kış aylarında verilecek olan sosyal yardımlar 5 Eylül tarihinden itibaren başvurular alınmakla beraber destek ödemelerinin de detayları araştırılmaya başlandı.

Doğalgaz Desteği Nedir? Doğalgaz Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere doğalgaz desteği verilmektedir. Verilen doğalgaz desteğinden faydalanmak isteyen kişiler e-devlet üzerinden ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına giderek başvuru yapabilirler. Bu yıl ilk kez uygulamaya alınan destek kapsamında daha önce 330  bin haneye yardım yapılacağı duyuruldu.

Doğalgaz Yardımından faydalanmak için;

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Doğalgaz verilen ilçede ikamet ediyor olmak,
  • İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğalgaz aboneliği bulunması,
  • Ödenecek faturanın mesken abone grubuna ait olması,
  • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca hak sahibi olmak gerekir.

Doğalgaz Desteği Başvurusu yapmak için ön başvurusu onaylanan kişiler PTT’ye giderek faturalarını ibraz ederek destekten faydalanabilecek. Ön ödemeli sayaç kullanan kişilerin de destek miktarı kartlarına yansıtılacak. Doğalgaz desteği ödemeleri hesaplara yatırılacak olmakla beraber bölgeden bölgeye farklılık göstermektedir.

2500 TL Hesaplara Yatırılıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından doğalgaz desteği ödemeleriyle ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada:

"Bu dönem öncesinde ilk olarak destekten yararlanma şartını esneterek, kiracı olan vatandaşlarımızı kapsama dahil ettik. Ardından 450 lira ile 1150 lira arasında olan 2022 yılı kış dönemi için belirlenen destek tutarımızı 900 lira ile 2 bin 500 lira aralığına yükselttik. Önümüzdeki günlerde ödemelerimizi gerçekleştireceğiz" denildi.

Ekonomi Haberleri