Sağlık Bakanlığı, 27 Bin Kişiyi İstihdam Edecek! Üstelik Sözleşmeli Personel Alınacak Kadrolar da Belli

Pek çok vatandaşın aktif iş arayışı devam ederken Sağlık Bakanlığı tarafından personel alımı yapılacağı açıklandı.Bakanlıklar tarafından personel alımı yapılacağına dair açıklamalar gelmeye devam ederken, yeni bir...

Pek çok vatandaşın aktif iş arayışı devam ederken Sağlık Bakanlığı tarafından personel alımı yapılacağı açıklandı.

Bakanlıklar tarafından personel alımı yapılacağına dair açıklamalar gelmeye devam ederken, yeni bir iş ilanı daha gündeme geldi.

Güncel ihtiyaçlar doğrultusunda, personel alımı yapmayı sürdüren bakanlıkların ilanları iş arayışında olan kişiler tarafından çok yakından takip edilirken, gelecek iş ilanları da büyük bir heyecanla bekleniyor.

Son yayımlanan ilanda, Sağlık Bakanlığı'nın personel alımı yapacağını açıklamasından sonra ilanın detayları araştırılmaya başlandı.

Sağlık Bakanlığı'nın sözleşmeli personel alımı yapacağını açıklamasından sonra söz konusu alımın detaylarını çok sayıda vatandaş araştırıyor. Sağlık Bakanlığı da diğer bakanlıklarda olduğu gibi güncel ihtiyaçlar oluşması durumunda personel alımı ilanları yayınlamayı sürdürüyor. Bakanlığın yapacağı açıklamalar milyonlarca vatandaş tarafından büyük bir merakla bekleniyor.

Sözleşmeli Sağlık Personeli Sayısı Tespit Edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, 2023 senesinde istihdam edilecek sağlık personeli sayısı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan karara göre, gelecek sene 27 bin sağlık personeli işe alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de Sağlık Bakanlığı'na alınacak personel sayısına dair önemli bir karar yer aldı. Karar ile 2023'te sözleşmeli sağlık personeli olarak istihdam edilecek personel sayısı belirlendi.

Karara göre, personel temininde güçlük çekilen hizmet dalları ve yerlerde sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi hedefi ile 2023 senesinde uygulanmak üzere istihdam edilecek sözleşmeli sağlık personeli sayısı 27 bin olarak belirlendi.

Sağlık Bakanlığı Hangi Bölümlerden Personel Alacak?

Yayımlanan karara göre, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 23 bin 585 uzman doktor, 3 bin 224 doktor, 146 ebe, 38 sağlık memuru, 3 hemşire, 1 diş doktoru, 1 psikolog ve 1 sağlık teknikeri sözleşmeli olarak istihdam edilecek. Sözleşmeli doktoların tamamı yataklı tedavi merkezlerinde görev yapacak.

Resmi Gazete'de Yayımlanan Kadro İlanının Tablosu Şu Şekilde:

Ekonomi Haberleri