Seçimler Bitti, Meclis Açılacak! Asgari Ücret, Memur, Emekli Zammı...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu dün itibariyle sona erdi. Yüzde 52'nin üzerinde oy oranıyla yarışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önde tamamladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tamamlanmasının ardından,...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu dün itibariyle sona erdi. Yüzde 52'nin üzerinde oy oranıyla yarışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önde tamamladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tamamlanmasının ardından, gözler Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin çalışmalarına çevrildi. Milyonlarca asgari ücretli çalışan, memur ve emekli, maaş zamlarına dair Meclis'in çalışmalarını yakından takip etmeye başladı.

Emekli ve Memur Refah Payı

En düşük emekli maaşı 2.000 TL artış ile birlikte 7.500 TL seviyesine yükselmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 7.500 TL ve üzerinden maaş alan emeklilere refah payı eklenmesi için çalışmalar yapacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine kademli olarak artışa gidilmesi beklenirken, memurlar için de refah payı hesaplaması yapılacak.

Asgari Ücret Zammı 2023

Emekli ve memur maaşlarına yıl içinde iki defa zam yapılırken, asgari ücrette de temmuz ayında artış sağlanıp sağlanmayacağı merak ediliyordu. Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılacağı önceki haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de asgari ücretin 500 dolar seviyesine tekabül edebileceğini belirtti. Bu çerçevede, asgari ücretin 10.000 TL üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

Ekonomi Haberleri