SED, Evde Bakım, Yaşlı ve Engelli Aylığı Ödemelerinde Son Durum! Destek Ödemeleri Zammında Yeni Gelişme!

Sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşlar, destek ödemelerindeki artışlara ilişkin gelişmeleri yakından takip etmeye başladılar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı altı ayda bir sosyal yardım ödemelerinde artışa gidiyor. Sosyal yardım ödemeleri zammının memur maaş katsayısına göre belirlenmesi nedeniyle, destek ödemelerinden faydalanan vatandaşlar memur maaş zamlarına dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur maaşının yüzde 50'ye yakın oranda artacağını belirtmesinin ardından hesaplamalar hız kazandı.

Sosyal Yardım Zam Hesaplaması

Sosyal yardım ödemelerine ocak ayında da temmuz ayında olduğu gibi memur maaş katsayısına göre zam yapılacak. Memur maaşının yüzde 50’ye yakın oranda artacağını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan duyurdu. Bu kapsamda, sosyal ve ekonomik destek ödemesi, evde bakım maaşı, yaşlı ve engelli aylığı ve toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlar memur maaş katsayısına göre artacak. Memur maaş zammı aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından ocak ayının ilk gününde netlik kazanması beklenirken, memur maaş zammının açıklanmasını ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da güncel ödeme tutarlarına dair kamuoyuna bilgi verecek.

Ekonomi Haberleri