SGK'dan Flaş EYT Düzenlemesi Açıklaması!

Geçtiğimiz akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından EYT düzenlemesine ilişkin açıklamalar yapıldı ve yaş sınırının olmadığı belirtildi. Bu gelişme sonrası çok sayıdaki ilde Sosyal Güvenlik Kurumu Şubeleri...

Geçtiğimiz akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından EYT düzenlemesine ilişkin açıklamalar yapıldı ve yaş sınırının olmadığı belirtildi. Bu gelişme sonrası çok sayıdaki ilde Sosyal Güvenlik Kurumu Şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşturulmasının ardından SGK tarafından Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin açıklama yapıldı.

SGK'nın açıklamasında, "Düzenleme henüz yasalaşmadı. EYT yasalaşınca talep edildiğinde aylık bağlanacak" denildi.

Yaklaşık 2,5 milyon kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a dair Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklamada bulundu. SGK, EYT'lilerin emeklilik başvurusunda bulunduğunu ancak yasal düzenlemenin devreye girmeden aylık bağlamanın yasal olarak mümkün olmadığını duyurdu.

SGK ayrıca vatandaşları yanıltacak açıklamalar yaptı, medyada kendisini uzman olarak tanıtan kişilerin yorumlarına itibar edilmemesi gerektiğini, açıklama yapılacaksa SGK'nın yapacağını belirtti.

Ekonomi Haberleri