Sigortalı Çalışanlar Dikkat! Maaşınızı Eksik Almamak İçin Mutlaka Kontrol Edin

Sigortalı bir işte çalışanların hizmet dökümünde prim eksikliği olması durumunda kişilerin emekli maaşları düşüyor. Sigortalı çalışanlar için prim ödemelerini kontrol edin çağrısında bulunuldu.Emeklilik yaşını ve...

Sigortalı bir işte çalışanların hizmet dökümünde prim eksikliği olması durumunda kişilerin emekli maaşları düşüyor. Sigortalı çalışanlar için prim ödemelerini kontrol edin çağrısında bulunuldu.

Emeklilik yaşını ve prim gün sayısını tamamlayanlar emekli olabiliyor. Sigortalı çalışanların düzenli olarak prim ödemelerinin yapılması şartı bulunuyor. Ancak bazı işverenler tarafından çalışanların prim ödemeleri eksik yatırılıyor. Özel sektör çalışanlarının hizmet dökümlerini kontrol etmesi gerekir. Primlerin eksik yatırılması durumunda emekli maaşları da olumsuz etkileniyor. Eksik prim gün sayısı ile karşılaşan vatandaşların banka üzerinden yapılan ödemelerle beraber dava açılabilme hakkı bulunuyor.

E-Devlet Üzerinden Hizmet Döküm Belgenizi Kontrol Edin

E-devlet üzerinden de hizmet döküm belgesi kontrol edilebilmektedir. E-devlet'e giriş yaparak bilgilerinizi kontrol etmeniz gerekir. Açılan ekranda karşınıza sigortalı olarak işe giriş ve çıkış tarihi, sigortalı gün sayısı, çalışan şirket bilgileri, çalışılan pozisyon ve yapılan prim ödemeleri gözükmektedir.

SGK kontrolleri kapsamında işçinin firma esas kazancı geçen aya göre yüzde 20 oranında azalırsa işverene mesaj gönderilir. Gönderilen mesajda hata olması durumunda düzeltme gerçekleştirilir.

Ekonomi Haberleri