Sıra Artık Gençlere Geldi: Erdoğan'ın 3 Müjdesinden Birinde Öğrenciye 1000 TL Var!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın zamanda sürpriz projeler açıklayacağı duyurulmuştu ve kulislerdeki bilgiler de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere hazırlık kapsamında...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın zamanda sürpriz projeler açıklayacağı duyurulmuştu ve kulislerdeki bilgiler de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere hazırlık kapsamında AK Parti ve ilgili kurumlar, üç yeni uygulama hayata geçirmek için harekete geçti. Bu uygulamalar arasında aile hesabı oluşturulması, vatandaşlık fonu ve gençlere bayram ikramiyesi yer alıyor.

Seçim Beyannamesinde Yer Alacak

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem partisinin milletvekili aday listeleriyle ilgili çalışmaları yürütüyor hem de yeni projeler üzerinde duruyor.

Medyada yer alan habere göre, üç farklı konu üzerinde çalışıldığı belirtiliyor ve bu konularla ilgili çalışmalar da çoktan Erdoğan'a sunulmuş. Eğer Erdoğan kabul ederse de bu projeler, seçim beyannamesinde yer alacak ve ardından hayata geçirilecek.

Şimdilik projelerin detayları henüz tam olarak açıklanmadı ancak seçim öncesinde vatandaşlar arasında bu müjdelerin yayılması heyecanı artırdı.

AK Parti'nin seçim öncesi çalışmaları kapsamında hayata geçirilmesi planlanan üç uygulama arasında, vatandaşlık fonu, aile hesabı ve öğrencilere bayram ikramiyesi verilmesi yer aldı.

Vatandaşlık Fonu Kurulacak

Vatandaşlık fonu ile ilgili olarak, devlet her ay doğan çocuklar için belirli bir miktar para fona yatırılacak ve 18 yaşını geçen herkes, belli koşulları sağladığı takdirde bu parayı çekebilecek. Bu uygulama bir anlamda "vatandaşlık maaşı" işlevi görecek. Söz konusu biriken paranın ise genel olarak üniversite eğitiminde kullandırılması sağlanacak.

Aile Hesabına 2-3 Yıl Geri Ödemesiz Kredi 

Aile hesabı uygulaması kapsamında, yeni evlenecek çiftlerin ev eşyaları gibi harcamaları için kamu bankaları tarafından uygun faizli kredi sağlanacak. Kredilerin geri ödemesiz dönemi 2-3 yıla varacak ve daha sonrasında 10 yıla kadar vade seçenekleri uygulanacak.

Öğrenciye Bayram İkramiyesi Dönemi

Son olarak, öğrencilere bayram ikramiyesi verilmesi de planlanıyor. Bu uygulama kapsamında, üniversite öğrencilerine yılda iki kez dini bayramlarda bayram ikramiyesi verilecek. Bu "bayram harçlığı" olarak adlandırılan para miktarının da yaklaşık olarak 1000 TL olması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri