Şok Açıklama! Ekmek 7.5 TL Olacak

Hemen her evin ihtiyacı olan ekmek almakta artık oldukça zor hale geldi. Özellikle son zamanlarda ekmek fiyatlarına zam gelmeye başladı. Her ilde ekmek fiyatları farklı olduğundan dolayı ekmekle ilgili zam açıklamaları da takip...

Hemen her evin ihtiyacı olan ekmek almakta artık oldukça zor hale geldi. Özellikle son zamanlarda ekmek fiyatlarına zam gelmeye başladı. Her ilde ekmek fiyatları farklı olduğundan dolayı ekmekle ilgili zam açıklamaları da takip edilmektedir. Bugün, Ekmek Üreticileri Sendikası tarafından ekmek fiyatlarıyla ilgili şok açıklama yapıldı.

1 Ekmek 7,5 TL!

Hem artış gösteren enerji fiyatları sebebiyle hem de maliyetler sebebiyle esnafın olumsuz olarak etkilendiğini belirten Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tarafından şok niteliğinde açıklama yapıldı. Özellikle Aralık ayı gelmeden normal şartlarda 5 TL’ye satılan ekmeğin 7,5 TL’ye yükseleceği belirlendi. Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tarafından:

“Ay başını bulmaz, ekmek İstanbul'da 7,5 TL'nin altında olmaz. Eğer bize, bu elektrik ve doğal gazı vermezseler ekmeği 7,5 TL yapacağız. Ruhsatlı fırınlara elektriği ev tipi fiyatına verirseler bizim maliyetimiz düşer, fırıncı da bir nefes alır, zam yapılmaz. İstanbul'daki fırınların yüzde 80'i batak durumda şu an. Günlük un alıyorlar. Her bir fırının faturası korkunç arttı, 40-50 bin TL gelmeye başladı" denildi.

Bir Ailenin Ekmek Masrafı Günlük 90 TL!

Normalde 4 TL ile 5 TL’den satılan ekmek insanların bütçesini çok etkilemiyordu. Fakat eğer fiyatlar tahmin edildiği gibi olursa dört kişilik bir ailenin sadece günlük ekmek masrafı bile 90 TL’yi bulacak. Bu da ayda 2700 TL yapmaktadır. Fırıncılar tarafından yapılan açıklamalar incelendiğinde ekmek fiyatlarına bu denli zam gelmesinin en önemli sebebi ise artış gösteren maliyetler olarak açıklandı.

Ekonomi Haberleri