SON Dakika Bayram İkramiyesi Gelişmesi! Kabine Toplantısı Son Buldu

Emekliye erken bayram ettirecek emekli bayram ikramiyesi zammı konusunda son dakika gelişmeler mevcut

Emekli maaşı alan vatandaşa bayram üzerine bayram yaşatacak gelişmeler mevcut. Her sene dini bayramlar öncesinde emekliye ödenen bayram ikramiyesine zam geldi. Ramazan Bayramı öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim manifestosu açıklamalarına bayram ikramiyelerini de eklemişti. Vatandaş emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? sorusunun yanıtını ararken, 1100 TL olan ikramiyelere yüzde 70'ten fazla zam gelerek 2000 TL ödeneceği açıklanmıştı. Ramazan Bayramı'nda 2 bin TL ödenen Bayram ikramiyesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dakika açıklaması sonrasında zamlandığı belirtildi. Peki Kurban Bayramı ikramiyesi zamlandı mı? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar ödenecek? İşte detaylar...

Kurban Bayramı İkramiyesine Yüzde 50 Zam

Erdoğan'ın seçimden sonra bayram ikramiyelerine tekrardan zam yapılacağı açıklaması sonrasında kulislerden bir çok bilgi sızmaya başladı. Bayram ikramiyesinin Kurban Bayramı'nda 3,000-3,500 TL olarak ödeneceği konuşuluyor. Ramazan Bayramı öncesinde 2.000 TL olan bayram ikramiyesinin Kurban Bayramında tekrar zamlanacağını kimse beklemiyordu. Erdoğan'ın Malatya'dan halka seslenmesinden sonra Kurban Bayramı'na bir aydan daha az vakit kala merakla soruluyor. Kurban bayramı ikramiyelerine % 50 zam yapılacağı konuşulurken, ödemelerin 3.000 TL olacağı ön görülüyor.

2023 yılı adeta emekli yılı olarak kabul ediliyor. Öyle ki Şubat ayından beri emekliye her ay zam yapılıyor. Maaş zammı, taban emekli maaşı zammı, ikramiye zammı, EYT'lilerin maaş almaya başlaması ve promosyonlarda yapılan güncellemeler derken, şimdi de Kurban Bayramı ikramiyesi ile alakalı gelişmeler mevcut. Peki emekli Kurban Bayramı ikramiyesine zam geldi mi?

Emekli Bayram İkramiyesi Kaç Para Ödenecek?

Erdoğan'ın seçim vaadi olarak açıkladığı zam haberleri, seçimlerin bitmesinin hemen ardında merakla takip ediliyor. Öyle ki emeklinin gözü kulağı kendisine yapılacak olan ek ödemelere çevrilmiş gibi duruyor. Maaşların enflasyon karşısında yenildiği günümüzde, ek ödemeler emeklinin finansal giderlerini karşılıyor. Bu kapsamda emekli maaş zamları sonrasında emekli ikramiyeleri merak ediliyor. Kurban Bayramı ikramiyesi ne kadar yatacak sorusu milyonlarca emeklinin yanıtını bekliyor.

Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Kurban Bayramı ikramiyeleri konusunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Açıklaması yapılan 3,000 TL bayram ikramiyesi ödemelerinin netleşmesi dolayısı ile de Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor. Öte yandan yüzde 50 zam iddialarının yanı sıra yüzde 75 zammında söz konusu olduğu belirtilirken, uzmanlar bayram ikramiyesinin en az 3500 TL olması gerektiğini belirtiyor. Henüz bayram ikramiyesi ile alakalı net bir açıklama yapılmadı ancak, minimum yüzde 50 zam açıklamasının bayramın hemen öncesinde yapılacağı tahmin ediliyor.

Bayram İkramiyesi Ne Zaman Ödenecek?

Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Haziran ayının sonunda kutlanacak olan Kurban Bayramında ödenecek ikramiyeler için tarih merak ediliyor. Kurban Bayramı ikramiyelerinin ne zaman ödeneceği merakla araştırılıyor. Her bayramda olduğu gibi Kurban Bayramından bir hafta önce Bayram ikramiyelerinin ödenmesi planlanıyor

Ekonomi Haberleri