Son Dakika! Bayram Öncesinde Asgari Ücret Zammı Hesaplanacak! Dolar Dopingi Gözleri Açtıracak

Asgari ücretin 500 dolara sabitleneceği konusunda, kur artışının yaşanması ile birlikte daha ön plana çıkan zam konusu beklenen gibi olacak mı?

Temmuz ayının yaklaşması ile birlikte asgari ücrete zam konusu gündemde sürekli konuşulmaya başlandı. Özellikle de açıklaması yapılan 500 dolara sabitleneceği konusunda, kur artışının yaşanması ile birlikte daha ön plana çıkan asgari ücret zammı artışı, beklenen gibi olacak mı? Son hafta sert bir yükseliş kaydeden dolar kuruna bakılacak olunursa asgari ücretin 11500-12500 arasına sabitlemesi gerekiyor. Her sene asgari ücrete Ocak ayında yapılan zamma son iki senedir Temmuz ara zammı eklenmiş bulunuyor. İş verenin çok da hoşuna gitmeyen bu durumdan aslında yine vatandaş zora giriyor. İş veren asgari ücretli işçi çalıştırırken, işçinin maaşını çıkartmak için ürüne zam yapıyor. Bu da vatandaşın cebini eritiyor.

Doların sert bir şekilde yükselmesi asgari ücrette mevcut 500 dolar açıklamasının uygulanıp uygulanmayacağı konusuna gözleri çevirtirken, sayılı günler kala heyecan da daha bir fazla artmış gibi duruyor. Temmuz ara zammı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı geçtiğimiz gün düzenlenirken, havada uçuşan rakamlar da işçi tarafının yüzünü güldüreceğe benziyor.

Asgari ücret zammı için gözler kulaklar Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına çevrildi. Heyecanlı bekleyiş Temmuz ayına girmeden son bulmayacak.

Toplanan komisyonda asgari ücret zammı konusunda 3 hesaplama mevcut bulunuyor. Asgari ücrete yapılacak olan zam sonrasında 12,000 TL- 12,500 TL aralığında olacağı belirtiliyor. Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? Asgari ücret kaç para olacak? sorularının yanıtları dün düzenlenen toplantı sonrasında kulisler sızdığı ve 3 farklı hesaplamanın yapılacağı iddia ediliyor.

Asgari Ücret Zammı İçin İlk Toplantı

Geçtiğimiz gün saat 14,00 itibari ile başlayan toplantı sonrasında işçi ve iş veren tarafı zammın ne kadar olacağını merakla bekledi. Aslında asgari ücrete yapılacak olan zammın bir çok kalem ödemeyi etkilediği aşikar biliniyor. Gerek yardım ödemeleri gerekse de kimi vergiler asgari ücret zammına oranla artış göstermekte iken milyonlarca vatandaş için adeta dönüm noktası olması planlanıyor.

Öte yandan 500 dolara sabitleneceği açıklaması yapılan asgari ücret zammının, dolar kurunun artması ile birlikte artacağı hayali işçi tarafı mutlu ediyor. Bakan Bilgin'in açıkladığı rakam zamanında yapılan hesaplarda asgari ücret dolar kuruna bağlı olarak 10 bin lira civarına ulaşır iken, dolar kurunun 23 liranın üzerine çıkmasıyla birlikte beklenen rakam 11 bin 675 TL olarak revize edildi.

Fatih Portakal Açıklamıştı

Gazeteci Fatih Portakal asgari ücret zammı ile alakalı kulislerden bilgi sızdığını açıklamış vr "Aslında asgari ücret yılda bir kere yapılıyordu. Daha sonra 1 Şubat'tan itibaren o parayı alıyordun. Ama gelir kaybından dolayı, enflasyonun yüksek olmasından dolayı, insanların gelir kaybına uğramasından dolayı bir düzenlemeye gidileceğinin sözü verilmişti Erdoğan seçim sürecinde. Ve asgari ücretin 11 bin 500 TL olacağı iktidar tarafında konuşuluyor" demişti.

27 Haziran da Netleşecek

Bayram öncesinde asgari ücret tespit kurulunun asgari ücret konusunda son adımı atacakları ve açıklamayı yapacakları biliniyor.

Ekonomi Haberleri