Son Dakika: İkinci Tur Seçimi İçin Sandıklar Kapandı! Ülke Genelinde Oy Sayımı Başladı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda hiçbir aday yüzde 50 oy oranını aşamadığı için seçimlerin ikinci turu bugün itibariyle yapıldı. Yurt çapında saat 08.00 itibariyle oy verme işlemi başladı ve saat 17'de sona erdi....

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda hiçbir aday yüzde 50 oy oranını aşamadığı için seçimlerin ikinci turu bugün itibariyle yapıldı. Yurt çapında saat 08.00 itibariyle oy verme işlemi başladı ve saat 17'de sona erdi. Oy verme işleminin sona ermesi ile birlikte, ülke genelinde oy sayımı başladı.

Seçim Sonuçları Saat Kaçta Açıklanacak?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için oy verme işleminin sona ermesinin ardından, sonuçların ne zaman açıklanacağı da merak konusu oldu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener seçim sonuçları için yayın yasağının daha erken kalkabileceğini belirtti.

Seçim Sonuçları Yayın Yasağı Ne Zaman Kalkacak?

Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise Yüksek Seçim Kurulu’nun seçime ilişkin haber ve tebliğleri yayımlanabilecek. Saat 21.00’den sonra bütün yayınlar serbest olacak fakat oy sayımının daha hızlı yapılması beklendiği için YSK'nın bu saati daha erkene çekilebileceği belirtiliyor.

Ekonomi Haberleri