Son Dakika! Numan Kurtulmuş’tan Asgari Ücret Zammı Açıklaması Geldi! Vatandaş Rahat Bir Nefes Alacak

Yıl sonunun yaklaşması ile milyonlarca vatandaş asgari ücret zammını yakından takip ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından ocak ayında yeni asgari ücret zammı kesinleşecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, refah...

Yıl sonunun yaklaşması ile milyonlarca vatandaş asgari ücret zammını yakından takip ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından ocak ayında yeni asgari ücret zammı kesinleşecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, refah seviyesini yükseltecek bir zammın yapılacağını belirtmişti. Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş 2023 yılı asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. İşte Detaylar…

Temmuz ayında %30 oranında zam yapılan asgari ücret 5 bin 500 TL olmuştu. Milyonlarca vatandaş yıl sonunun yaklaşması ile yeni zamlı asgari ücreti merak ediyor. Konu ile ilgili olarak hem Ak Parti’ den hem de Cumhurbaşkanından önemli açıklamalar geldi. Bu kapsamda son dakika haberi olarak Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş vatandaşın rahat edebileceği bir zammın yapılacağına vurgu yaptı.

Son Dakika! Numan Kurtulmuş’tan Asgari Ücret Zammı Açıklaması Geldi!

Uluslararası alanda yaşanan ekonomik krizin ulusal boyutta hissedilmesi gün geçtikçe daha da artıyor. Bilhassa küresel piyasalarda yaşanan enflasyon ile mücadele ülkemizde de yaşanıyor. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası politika faizini tek rakama indirme hedefi ile bu ayki toplantıda 150 baz puanlık bir indirim yaptı. Ancak yüksek enflasyonu gerçek hayattın her alanında hissetmeye başladık. Çünkü neredeyse bütün sektörlerde ciddi oranda zamlar yaşanıyor. Bunlar: Gıda, giyim, enerji ve akaryakıt gibi daha birçok alanda geçerli.

Yaşanan ekonomik krizin boyutu biraz da olsa anlatılmaya çalışıldı. Dolayısı ile vatandaşın yaşam koşullarının iyileştirmesi gerekmektedir. Bu da maaşlara yapılacak zamlar ile gerçekleştirilebilir. 2022 yılında hem ocak ayında hem de temmuz ayında memur ve memur emeklisi maaşlarına zamlar yapılmasının yanında asgari ücrete de %30 oranında zam yapılmıştı.

2022 yılında yılda iki sefer asgari ücrete yapılan zammın ardından 5 bin 500 TL olmuştu. Bu kapsamda yıl sonunun da yaklaşması ile vatandaşlar yeni zamlı asgari ücret miktarını merak ediyor. bu konu ile ilgili olarak da önemli açıklamalar gelmeye başladı.

Vatandaş Rahat Bir Nefes Alacak!

2023 yılı yeni asgari ücret zammı Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenecek. Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur, emekli ve asgari ücrette refah seviyesini arttıracak ciddi bir artış yapılacağını geçtiğimiz haftalarda belirtmişti. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin de konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bilgin, “Biz Sermaye düşmanlığı yapmayız ama sermayenin emek düşmanlığı yapmasına müsaade etmeyiz. Türkiye, istihdamı tarihinin en yüksek seviyesine, 31 milyon istihdama ulaşan bir ülke. Sorun yok mu? Sorun var, işte enflasyonu %80’ in üzerinde ama bunun kanyağını da biliyoruz” dedi.

Asgari ücret zammı ile ilgili olarak son dakika açıklaması Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’ tan geldi. 2023 asgari ücret zammı ile ilgili olarak Kurtuluş, “Burada yapılacak şey, fiyat artışlarının karşısında vatandaşımızın alım gücünü arttıracak tedbirlerin ortaya konulmasıdır, klasik bir klişedir, ama onu yapıyoruz. Hükümetin önceliklerinden birisi enflasyonun altında vatandaşımızı ezdirmemektir. Bunun için neredeyse her Bakanlar Kurulundan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız alınan tedbirleri açıklıyor. Geçtiğimiz sene biliyorsunuz asgari ücret 1 yıl içerisinde iki kez yükseltildi. Şimdi de, yılsonu itibariyle bir miktar refah payını da koyarak herkesin tatmin olacağı, iyi oldu diyebileceği bir asgari ücret gündeme gelecektir. İnşallah asgari ücretli, emekli ve memur maaşlarındaki artışlarla da vatandaşlarımız rahat bir nefes alacaktır” şeklinde açıklama yaptı.

Ekonomi Haberleri