Son Gün Yarın! İŞKUR Başvuru Yapana 90-110-150 Bin TL Destek Ödemesi Verecek Hem de Karşılıksız!

İŞKUR, iş kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere özel yeni bir hibe programı başlattığını duyurdu. İşte 2023 engelli ve eski hükümlü hibe programının tüm merak edilen detayları…

İş kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere İŞKUR’dan büyük destek geldi! Sadece engelli ve eski hükümlü kişilere verilecek olan bu destek, hibe şeklinde verilecek. Böylelikle engelli ve eski hükümlü kişilerin tekrar topluma ve iş hayatına katılmasına destek olunacak.

Peki, İŞKUR tarafından verilen engelli ve eski hükümlü hibesi nedir, kaç TL? Kimler hangi şartlarda faydalanabilecek? İşte merak edilen tüm detaylar…

Muğla İŞKUR Hibe Verecek

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, yaptığı yeni bir açıklamada, iş kurmak isteyen eski hükümlü ve engellilere hibe desteği vereceğini duyurdu. Bu destek kapsamında 2023/2 dönemi olarak açılan projenin başvuruları 15 Mayıs 2023 tarihinde e-Devlet üzerinden alınmaya başlamıştı.

Engelli ve Eski Hükümlülere Kaç TL Hibe Desteği Verilecek?

Muğla İŞKUR tarafından yapılan yeni bir duyuruda engelliler ve eski hükümlüler için hibe desteği verileceği öğrenildi.

15 Mayıs tarihinde e-Devlet üzerinden başvuruların başladığı hibe programı için kaç TL destek ödemesi yapılacağı da belli oldu. Bu kapsamda engelli ve eski hükümlülerin alabilecekleri hibe tutarları ile proje alanları şöyle belirlendi:

Tarım ve hayvancılık sektöründe çalışmak isteyen engellilerin projeleri için 110 TL’ye kadar hibe verilecek. Ayrıca, diğer sektörlerde faaliyet göstermek isteyen engelliler de 150 bin TL’ye kadar kuruluş işlemleri ve işletme gideri desteği alabilecekler.

Öte yandan aynı şekilde tarım ve hayvancılık sektöründe kendi işini kurmak isteyen eski hükümlüler 90 bin TL, diğer sektörlerdeki projeler için ise 110 bin TL’ye kadar hibe alabilecekler.

Başvurular Ne Zaman Bitiyor?

Yapılan açıklamalara göre hibe desteğinden yararlanabilmek için projelerle birlikte son başvuru tarihi 9 Haziran 2023 saat 23.59’a kadar belirlendi. Yani, yarın saat 23.59’a kadar başvurular devam edecek. Sonrasında ise hibelendirme süreci başlayacak.

Başvurular Nereye Yapılacak?

Yukarıda da birkaç kez bahsettiğimiz üzere başvurular, e-Devlet üzerinden online bir şekilde gerçekleştirilecek. Muğla İl Müdürlüğü ya da Hizmet Merkezleri’ne elden ve posta yoluyla yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecek.

Ekonomi Haberleri