Son Seçim Kozu Oynandı! Sadece Asgari Ücretliye 3,552 TL Destek Ödemesi Başladı

Asgari ücretli çalışana bayram ettirecek yeni seçim manifestosu açıklandı. Sadece asgari ücretli çalışana verilecek olan 3,552 TL destek ödemeleri ile alakalı hükümet son dakika açıklamayı yaptı. Seçim öncesinde ödenen...

Asgari ücretli çalışana bayram ettirecek yeni seçim manifestosu açıklandı. Sadece asgari ücretli çalışana verilecek olan 3,552 TL destek ödemeleri ile alakalı hükümet son dakika açıklamayı yaptı. Seçim öncesinde ödenen asgari ücretliye destek kapsamında ödemeler seçim sonrasında da devam edecek. İster asgari ücretle çalışsın isterse de işsiz konumunda olsun her bireye ödenecek olan 3.552 TL yardım başvuru şartları merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının onayladığı her bireye 3.552 TL devlet destekli ödeme yapılacak.

6 aydan fazla süredir işsiz olan vatandaşa otomatik olarak ödenmesi planlanan ve seçim öncesinde uygulamaya sokulan asgari ücretliye yardım kapsamında devlet desteği cepleri rahatlatacak. Devletin özellikle de son senelerde farklı kalemlerde sunduğu yardımlar bir nebze de olsun dar gelirlinin ihtiyaçlarını karşılamasını sağlarken, engelliye, kadınlara, yaşlıya... bir çok destek ödemesi veriliyor. Özellikle de son senelerde emekli maaşı ve asgari ücretin açlık sınırının altında kalması cepleri yorarken, yeni destek programı kapsamına asgari ücretli de eklendi. Bakanlık tarafından ve SGK tarafından onay almanız durumunda her ay ödenecek olan destek miktarı 3552 TL olarak açıklanırken, ilk açıklanan şart 6 aylık süreçte işsiz olunması olarak belirtiliyor.

İşsizlik Ödeneğine Ek Olarak Verilecek

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücretli çalışana aylık destek işsizlik ödemesi olarak da biliniyor. Asgari ücretli olarak çalışan ve kendi isteği dışında işten çıkarılan her bireyin faydalanmasına imkan tanınan aylık 3552 TL ödeme iş bulasıya devam ediyor. Çalışan bireyin işsiz olduğu süreçte ödenen 3552 TL yardım ödemesi, yeni iş bulunması akabinde bitiyor.

Seçimden aylar önce hükümet seçim vaatlerini açıklamaya koyulmuşken, özellikle de ilk tur öncesinde verilen destek asgari ücretliye ek destek olarak açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan işsizliğin azaltılması ve istihdamın sağlanması kapsamında başlattıklarını açıkladıkları programdan yüzbinlerce birey faydalanıyor. 6 ay öncesine kadar işsiz olan sigorta ödemesi yapılmayan ve çalışılan işyerinden çıkartılması durumunda ödemesi planlanan destek miktarı 3552 TL olarak açıklanırken, işsizlere istihdam sağlayan iş verene de bazı ayrıcalıklar sağlanacak.

İşverenin prime esas kazanç üst sınırına kadarki sosyal güvenlik primi işveren payını devlet tarafından karşılanacak iken işsizlik ödeneği alırken işe alınan her bir vatandaş için aylık 3552 lira prim teşviki verilecek.

İşveren ve İşsize Aynı Anda Destek Sağlanacak

Tüm bu teşvikler sayesinde işsizliğin azaltılacağı ve diğer taraftan da işverene destek sağlanacağı belirtilirken, programın yıl sonuna kadar devam edeceği SGK tarafından açıklandı. İşsiz olanların istihdamı kapsamında sıralama uzun süredir işsiz olanlardan başlayacak. İşe alınan her bir vatandaş için ise 400-3552 TL arası ödeme sağlanacak. SGK tarafından ödenen bu primlerin bugüne kadar ödenen miktarı 75 milyar olarak açıklanırken, bu destek ve primlerin içerikleri genişleterek uygulamaya devam edilecek.

Ekonomi Haberleri