Sosyal Yardım Parası Hesaplara Aktarılacak! Bakanlık Müjdeyi Duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ailelere sağlayanacak sosyal yardım ödemelerine ilişkin araştırmalar Ekim ayında da devam ediyor.

Ekim ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi ay ortasında sosyal yardım ödemelerinin yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına aktarılması bekleniyor. Evde bakım maaşı veya aile destek programı ödemelerinin ekim ayı ortasında iletilmesi beklenirken, Farklı sosyal yardımlar için araştırmalar gerçekleşiyor. Bu çerçevede, ihtiyaç sahibi ailelerde bulunan çocukların eğitim masraflarının ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için sağlanan sosyal ve ekonomik destek ödemesine dair araştırmalar sürüyor.

SED Yardımı Ödemesi Ekim 2023

Ekim ayında hak sahibi vatandaşlara SED yardımı iletecek. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi temmuz ayında gerçekleşen artış ile birlikte ortalama 3.571 TL seviyesine çıktığı için ekim ayında da ortalama 3571 TL ödemeler yapılacak. Dar gelirli ailelerde bulunan çocuklar için sağlanan SED yardımının ne zaman verileceğine ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekim ayının ilk günleri itibariyle henüz resmi bir açıklamada bulunmadı ancak geçtiğimiz aylarda ödemeler ay ortasında iletilmişti. Bu çerçevede, 15 Ekim tarihinden önce ya da sonra sosyal ve ekonomik destek ödemesine ilişkin duyuru metinleri yayınlanabilir.

Ekonomi Haberleri