Sosyal Yardımlaşma Vakfına Başvuranlara Maddi Yardım Aktarılacak! Bakanlık Müjdeyi Duyurdu

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasından sonra öğrencilere destek olabilmek için eğitim materyali desteği verilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da ulaşım desteğine ilişkin duyuru metni yayınladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eylül ayının son günlerine doğru yaklaşırken çeşitli ödemelere dair bilgilendirmede bulundu. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi ile dar gelirli hanelerde bulunan çocuklar için ortalama 3571 TL ödeme yapılırken, 2023-2024 eğitim öğretim dönemi de eğitim materyali desteği de verildi. Söz konusu desteklerin yanı sıra, ailesinden farklı ilde eğitim gören öğrencilere şehirlerarası ulaşım yardımı verileceği açıklandı.

Aile Bakanlığı Ulaşım Yardımı Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ulaşım yardımı ödemelerini ailesinden farklı ilde eğitim gören dar gelirli öğrencilere iletecek. Ulaşım yardımı için üst limit 750 TL olarak belirlenirken, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuru yapılması gerekiyor. Ödemelere dair geçtiğimiz süreçte açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş “Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteğimiz bu eğitim-öğretim döneminde de sürecek. Bu destek programı ile öğrencilerimizin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderlerini karşılıyoruz. Öğrencilerimize 2023 yılı için verdiğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 750 TL olurken, şu ana kadar 10 milyon TL’lik kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktardık. Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteğimizden 58 bini aşkın öğrenci yararlandı’’ dedi.

Ekonomi Haberleri